Qeveria shqiptare ndan fondet për përmbytjet

Qeveria shqiptare jep 874 milionë lekë mbështetja buxhetore për 30 bashkitë që u prekën më shumë nga përmbytjet dimrin e fundit.

Mësohet se bashkitë që kanë përfituar më shumë janë, Klosi, Pogradeci, Tirana , Roskoveci e më pas bashkitë e tjera.

Klos – 99,845,397.00

Pogradeci – 95,138,452.00

Tirana – 86,055,640.00

Roskoveci – 94,827,604.00

Bashkia Klos, rreth 100 mln lekë i ka kërkuar për të ndërtuar urën mbi lumin Mat në fshatin Dom, e njohur si ura e Zogut, që është dhe monument kulture.

86 milion lekë që janë vendosur në dispozicion të Tiranës, do të jenë vetëm për rehabilitimin e perroit te Gjerozes.

Ndërsa për zonën e nën Shkodrës këshilli i ministrave ka miratuar fondin prej 19 milion lekësh.

Puka dhe Hasi, janë bashkitë që kanë përfituar fondin më të ulët.