Rënia e papritur e tregut të kriptove çon bitcoin nën 22,000 dollarë

Bitcoin të premten ra në nivelin e tij më të ulët në më shumë se tre javë, duke rënë nën 22,000 dollarë në mes të një shitjeje të papritur të kriptove në fillimin e tregtimit evropian.

Bitcoin ra shkurtimisht nga 22,738 dollarë në nën 21,500 dollarë në orën 2:30 të mëngjesit ET, sipas të dhënave të CoinDesk, përpara se të rikuperohej pak në pak më pak se 22,000 dollarë për një periudhë 10-minutëshe.

Ajo vjen menjëherë pasi monedha digjitale më e madhe në botë tejkaloi nivelin e 25,000 dollarëve për herë të parë që nga qershori, pas një rritjeje të stoqeve në SHBA.

Ether ra nga 1,808 dollarë në 1,728 dollarë në të njëjtën kohë përpara se të organizonte një rikthim të heshtur. Deri në orën 3:05 të mëngjesit ET, ai qëndroi në 1,733 dollarë, një nivel me të cilin nuk është tregtuar që nga 10 gushti.

Shkaku i rënies, i cili gjithashtu shkaktoi rënien e Binance Coin, Cardano dhe Solana, nuk ishte menjëherë i qartë.

Bitcoin dhe eteri përfunduan të enjten në të kuqe, por eteri është rritur më shumë se 100% që nga mesi i qershorit ndërsa investitorët përgatiten për një përmirësim masiv në rrjetin ethereum.

Burimi: CNBC