Rritet inflacioni në Maj

Në muajin Maj është rikthyer rritja e inflacionit , pas gjashtë muajsh rënie.

Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave, muajin e kaluar, inflacioni arriti në 4.7%.

Krahasuar me muajin Maj 2022, rritja më e madhe e çmimeve sipas INSTAT vërehet në grupin “Ushqime dhe pije joalkoolike”, pasuar nga grupet “Argëtim dhe kulturë” si dhe “Mobilje e pajisje shtëpie”.

RRITJA VJETORE E ÇMIMEVE

USHQIME  DHE  PIJE  JOALKOOLIKE                10 %

ARGETIM  DHE  KULTURE                                   6,9 %

MOBILJE, PAJISJE SHTEPIE                                  6,5 %          

Banka e Shqipërisë ka parashikuar që inflacioni do të pësojë rënie graduale, duke iu rikthyer objektivit prej 3 % vitin e ardhshëm.