Sa është temperatura maksimale që mund të durojë njeriu?

Deri në vitin 2050 temperatura mund të arrijë deri në 50 gradë Celsius sipas studimeve të fundit për ndryshimet klimatike dhe ngrohjen globale. Por cila është temperatura maksimale që mund të përballojë njeriu? Shkencëtarët thone se njerëzit mund të mbijetojnë deri në 55 gradë. Ky proces nis që në 41 gradë , kur njeriu fillon të humbasë qelizat në rast të moshidratimit, çelësi për të shmangur sëmundjet për shkak të nxehtësisë.

Në një temperaturë 127 gradë qënia njerëzore mund të zgjasë më pak se 20 minuta.