Si duhet ta kalojnë prindërit kohën e tyre tani që fëmijët do të kthehen në shkollë

Shumë prindër me të vërtetë presin me padurim ditën e parë të shkollës. Ata jo vetëm që mbështesin rritjen dhe mësimin, por është gjithashtu mirë të kesh shtëpinë për vete për disa orë çdo ditë. Vera mund të ketë qenë mjaft e vrullshme dhe orët e shkollës ofrojnë një pushim shumë të nevojshëm.

Për prindërit që qëndrojnë në shtëpi, ato orë shkollore ofrojnë shumë mundësi. Pyetja është, si i mbushni ato orë bosh në axhendën tuaj? Këtu janë disa mënyra se si prindërit mund të shfrytëzojnë sa më shumë që fëmijët të jenë larg në shkollë këtë vit shkollor të ardhshëm:

Ktheni dëmin e verës

Gjërat e para, qëndrimi në krye të rrëmujës gjatë verës mund të jetë mjaft i ndërlikuar. Sidoqoftë, tani që fëmijët tuaj do të kalojnë pjesën më të madhe të ditës në shkollë, ju keni shumë kohë për t’u marrë me papastërtitë dhe rrëmujën e mbetur në shtëpi. Vetëm disa ditë ju nevojitet për të ndryshuar shumicën e dëmit të lënë nga pushimet e verës.

Sigurisht, është e dobishme nga ana zhvillimore të keni fëmijët tuaj të futen në pastrim, veçanërisht nëse ata janë përgjegjës për rrëmujën. Sidoqoftë, shkolla shpesh mund të jetë një kohë stresuese, dhe ju nuk doni t’i mbingarkoni shumë nëse ata po luftojnë gjatë javës së tyre të parë. Për më tepër, ju punoni shumë më me efikasitet sesa ata gjithsesi.

Përgatitni pasditet

Kur fëmijët tuaj kthehen në shtëpi nga shkolla, ata do të jenë të lodhur nga qëndrimi gjatë gjithë ditës në një klasë dhe pjesëmarrja në çdo aktivitet pas shkollës ku janë regjistruar. Ata nuk do të jenë gjithmonë shumë të këndshëm ose bashkëpunues, veçanërisht nëse keni pasur një ditë njësoj të vështirë. Përgatitja e pasditeve për ta është një gjest i madh prindëror që kërkon pak përpjekje, por shkon shumë. Gjërat e vogla që mund të bëni do të hapin rrugën që fëmijët tuaj të kenë sukses pavarësisht se çfarë bëjnë ata.

Shijoni kohën vetëm

Le ta pranojmë; ju keni fituar pak ‘kohë për veten’ dhe duhet të filloni ta arkëtoni atë. Koha e madhe familjare gjatë verës është e jashtëzakonshme, por pa dyshim rraskapitëse. Prandaj shijoni disa orë paqe dhe qetësi pas muajsh kaos.

Mundohuni ta bëni kohën tuaj vetëm pak produktive ose të paktën të këndshme. Zgjidhni të lexoni një libër ose të zgjidhni një hobi të vjetër. Nëse ndihmon, përdorni axhendën tuaj për të planifikuar qëllimisht aktivitete që i bëni vetëm që do të sigurojnë që e gjithë pasditja të mos kalojë duke fjetur.

Përmirësoni veten

Si një zgjatje e asaj kohe të vetme, ju mund të hiqni një faqe nga librat shkollorë të fëmijëve tuaj dhe të kërkoni disa mënyra për të përmirësuar veten. Për shembull, ju mund të përmirësoni aftësitë tuaja matematikore për të ndihmuar me detyrat e shtëpisë, apo edhe të vazhdoni arsimin tuaj duke përdorur bollëkun e klasave online të disponueshme përmes universiteteve në të gjithë vendin.

Mënyra të tjera për të përmirësuar veten përfshijnë stërvitjen ose ruajtjen e shëndetit tuaj mendor. Me fëmijët jashtë shtëpisë, do të jetë shumë më e lehtë të përshtateni në një stërvitje të gjatë ditore ose të rezervoni një takim me një këshilltar ose terapist.

Filloni një aktivitet tuajin

Të jesh prind i qëndrimit në shtëpi është i admirueshëm dhe frymëzues. Sidoqoftë, mund të vërehet se disa nga këta prindër ndonjëherë nuk ndihen plotësisht të plotësuar kur fëmijët e tyre kalojnë orë të gjata larg shtëpisë. Një mënyrë për të mbushur kohën është të filloni një aktivitet, si për shembull tëshisni arte dhe zanate në internet.

Falë magjisë së teknologjisë, është gjithashtu më e lehtë se kurrë që prindërit që qëndrojnë në shtëpi të marrin një punë me kohë të pjesshme. Për më tepër, puna në distancë hap shumë më tepër dyert nga punësimi me orare fleksibël edhe për prindërit me axhendë të mbushur plot.

Sfidoni veten të bëni më shumë me kohën që ju jepet këtë vit shkollor. Vendosni qëllime dhe punoni së bashku me fëmijët tuaj për t’u bërë njerëz më të mirë çdo ditë.

Burimi: Entreprenuer