Si mendon Microsoft se do të duket e ardhmja e takimeve hibride

Microsoft lëshoi një video të premten që tregon se si gjigandi i teknologjisë mendon se e ardhmja e takimeve të ‘Teams’ të saj do të duket në një mjedis zyre hibrid.

Sallat e reja të takimeve të ‘Teams’ të Microsoft-it të paraqitura në video janë krijuar, “për të lidhur të pranishmit personalisht dhe të largët në një përvojë më të unifikuar” thotë kompania.

Microsoft Teams future of work

Të pranishmit personalisht mund të kontaktojnë sytë me shokët e tyre virtualë të skuadrës përmes një aparati të montuar në nivelin e syve në tryezë dhe një mikrofon në tavan, që mund të marrë zë në të gjithë dhomën.

Aftësia e re e ‘Teams’ gjithashtu përmban audio hapësinore në mënyrë që përdoruesit të mund të dëgjojnë pjesëmarrësit virtualë aty ku ata do të ishin në sallën e takimeve. Siç shprehet The Verge, “kjo sallë takimesh e së ardhmes duket se do të kërkojë shumë pajisje”.

Konfigurimi mund të duket futurist, por Microsoft e sheh atë si një evolucion të aftësive ekzistuese të ‘Teams’. Dhe ‘Teams Rooms’ janë zakonisht të disponueshme, sipas një deklarate nga një zëdhënës i Microsoft.

Microsoft ka punuar për të rafinuar takimet virtuale që kur përdorimi i ‘Teams’ u rrit me shpejtësi si rezultat i pandemisë COVID-19. Kompania nisi një platformë të realitetit të shtuar me emrin Microsoft Mesh, e cila lejon zhvilluesit të kodojnë AI për takime virtuale dhe Insider raportoi se shpreson të sjellë disa aftësi Mesh në ‘Teams’.

Microsoft, si shumë kompani të mëdha, kaloi në punë të detyrueshme në distancë në mars të vitit 2020 ndërsa koronavirusi goditi SHBA. Një vit më vonë, kompania tha se shumë prej 150,000 punonjësve të saj duan fleksibilitetin për të punuar si personalisht ashtu edhe nga distanca. “Megjithëse nuk e dimë se sa larg është një normale e re, ne po përshtatemi me një mënyrë të re të punës me një kuptim të zgjeruar të fleksibilitetit,”-shkroi Kurt DelBene, Zëvendës President i Ekzekutivit, në një postim në blog.

Burimi: Insider