Si ta ktheni fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi të shtëpisë në një kod QR për shpërndarje të lehtë

Nëse miqtë tuaj vijnë në shtëpinë tuaj, mund t’ju duhet t’u tregoni atyre fjalëkalimin tuaj të WiFi. Dhe nëse është një fjalëkalim kompleks, do t’ju duhet ta shkruani për ta.

Bëhet e bezdisshme dhe e rëndë nëse ka më shumë se disa miq në shtëpinë tuaj. Por ju mund ta shpejtoni të gjithë procesin duke përdorur një kod QR, të cilin miqtë tuaj mund ta skanojnë për t’u lidhur me rrjetin tuaj.

Ja se si mund ta bëni:

  • Shkoni te qifi.org në shfletuesin tuaj të desktopit
  • Futni SSID-në e lidhjeve WiFi, llojin e kriptimit dhe fjalëkalimin
  • Gjeneroni kodin QR dhe printojeni për ta ngjitur në frigoriferin tuaj

Ju mund të përdorni mjete të tjera si gjeneratori i kodit QR të ZXing ose gjeneratori i QR4 për të njëjtën detyrë. Tani nuk keni nevojë të shkruani fjalëkalimin për të gjithë miqtë tuaj, një nga një.

Burimi: The Next Web