Software-i i ri i iPhone dhe iPad i Apple thuhet se do të shtojë shumë ndryshime të mëdha

Apple thuhet se po sjell një mori përditësimesh të reja për iPhone dhe iPad me lëshimet e ardhshme të software-it, iOS 16 dhe iPadOS 16, të cilat kompania pritet t’i shpallë gjatë fjalimit kryesor të zhvilluesve të WWDC 2022 më 6 qershor.

Ndryshimet në iPhone përfshijnë përditësime të njoftimeve, mesazheve dhe aplikacionit Health, sipas Bloomberg. Apple prezantoi ndryshime të reja të njoftimeve vitin e kaluar gjithashtu, duke përfshirë opsionin për t’i bashkuar ato së bashku në një përmbledhje në një kohë të caktuar të ditës dhe një modalitet të ri të Fokusit që kufizon njoftimet që shihni gjatë periudhave specifike. Aplikacioni i mesazheve pritet të marrë veçori të reja audio, tha Bloomberg.

Ndërkohë, aplikacioni Health parashikohet të marrë veçori të reja që funksionojnë me iPhone dhe Apple Watch, sipas Bloomberg.

Apple thuhet se do të shtojë pajisje të reja në lock screen me mbështetje për ekranet “always-on” në iPhone 14 dhe iPhone 14 Pro. Kjo do t’ju lejojë të shihni miniaplikacionet në iPhone tuaj edhe kur ai thjesht është ulur në tavolinën tuaj. Tani për tani, ekrani i iPhone errësohet kur nuk është në përdorim. Por ekranet gjithmonë ndezur janë bërë të zakonshme në telefonat Android të prodhuar nga Samsung, Google dhe prodhues të tjerë telefonash.

Megjithatë, Apple zakonisht lancon iPhone-in e saj më të fundit në vjeshtë, kështu që do të kalojnë ende disa muaj para se konsumatorët të jenë në gjendje të blejnë telefona që mund ta përdorin atë funksion.

Raporti tha gjithashtu se Apple do të shtojë opsione të reja të multitasking për iPad. Vitin e kaluar, e bëri shumë më të lehtë funksionimin e dy aplikacioneve krah për krah, por disa njerëz që duan të bëjnë më shumë me iPad-ët e tyre kanë dëshiruar prej kohësh opsionin për të ekzekutuar edhe më shumë aplikacione në dritare të ndryshme, siç mund të bëni në një Mac.

Apple zakonisht shpall softuer të ri në këtë event dhe më pas e lancon atë në beta që përdoruesit ta provojnë përpara se versioni përfundimtar të lancohet për të gjithë përdoruesit në vjeshtë.

Kompania gjithashtu mund të prezantojë laptopë të rinj MacBook Air në këtë event, tha Bloomberg.

Burimi: CNBC