Google po kombinon Meet dhe Duo në një aplikacion të vetëm për thirrje zanore dhe video

Google njoftoi sot se po kombinon dy nga aplikacionet e saj të telefonatave video, Duo dhe Meet, në një platformë të vetme. Shumë shpejt, do të ketë vetëm Google Meet dhe Google shpreson se mund të jetë ai që u nevojitet përdoruesve të aplikacionit për çdo gjë në jetën e tyre.

Duke i bashkuar të dyja bashkë, Google shpreson se mund të zgjidhë disa nga problemet e mjeteve moderne të komunikimit.

Ajo që ka qenë vërtet e rëndësishme është të kuptosh se si njerëzit bëjnë zgjedhjen se çfarë mjeti do të përdorin, për çfarë qëllimi, në çfarë rrethane,” thotë Javier Soltero, kreu i Google Workspace.

Jeta jonë digjitale është e mbushur me një milion aplikacione të ndryshme bisede, secili me rregullat dhe normat e veta dhe listën e kontakteve, disa për qëllime pune dhe disa për qëllime personale. Google shpreson se mund të përdorë adresat dhe numrat e telefonit të Gmail për t’i bashkuar të gjitha këto.

“Është me të vërtetë e rëndësishme dhe e fuqishme të jesh në gjendje të të arrish në atë mënyrë,” thotë Soltero, “dhe të të lejojë të vendosësh nëse dëshiron të të arrish apo jo, në vend që të duhet të menaxhosh të gjitha këto identitete të ndryshme dhe të merresh me pasojat.”

Soltero ka predikuar këtë ide të “arritshmërisë” gjatë pjesës më të madhe të mandatit të tij në Google, dhe kjo ka bërë që Google të integrojë Meet dhe Chat në kaq shumë shërbime të tjera të tij. Është një objektiv i mirë, por ka një kosto: shtimi i gjithçkaje në çdo gjë i ka bërë disa nga shërbimet e Google të rrëmujshme dhe të komplikuara. Ju mund të filloni një takim nga kudo! Por… vërtet dëshironi? Përshtatja e zgjedhjeve tuaja të komunikimit është një ide e mirë, por grumbullimi i rastësishëm i gjithçkaje së bashku nuk funksionon.

Në veçanti gjatë dy viteve të fundit, Meet është bërë një platformë e fuqishme për takime dhe biseda në grup të të gjitha llojeve, ndërsa Duo ka qëndruar më shumë si një aplikacion mesazhesh. Google premton se do të sjellë të gjitha veçoritë e Duo në Meet në vijimësi dhe duket i bindur se mund të ofrojë më të mirën nga të dy botët.

Megjithatë, nuk është plotësisht e drejtë të thuhet se Duo po vritet. Aplikacioni, të cilin Google e lançoi fillimisht në vitin 2016 si një mënyrë e thjeshtë për të bërë telefonata video një-me-një, bën një sërë gjërash të dobishme që Meet nuk i bën. Së pari, mund të telefononi dikë drejtpërdrejt – duke përfshirë numrin e tij të telefonit – në vend që të mbështeteni në dërgimin e links ose të shtypni atë butonin gjigant Meet në ftesën tuaj të “Kalendarit Google”. Duo ka qenë gjithmonë më shumë si FaceTime sesa Zoom në këtë kuptim. (Google gjithashtu lançoi një konkurrent të iMessage, Allo, në të njëjtën kohë me Duo. Allo nuk doli aq i mirë.)

Making a call from the new Google Meet
Ekrani bazë i ri i Google Meet. Imazhi: Google

Ndërsa të dy shërbimet bëhen një, Google po mbështetet në aplikacionin celular të Duo si parazgjedhje. Shumë shpejt, aplikacioni Duo do të marrë një përditësim që sjell një sulm të veçorive të Meet në platformë; më vonë këtë vit, aplikacioni Duo do të riemërtohet në Google Meet. Aplikacioni aktual Meet do të quhet “Meet Original” dhe përfundimisht do të zhvlerësohet.

Burimi: The Verge