TeknologjiUncategorized

Sonda hënore e Kinës që do të zbarkojë në 2024

0

Kina do të lëshojë robotin tjetër që do zbarkojë në hënë në 2024 dhe ai do të bartë pajisje nga Franca, Suedia, Rusia dhe Italia,”- njoftoi agjencia zyrtare e lajmeve.

Planet kërkojnë që Chang’e 6 të ulet pranë polit jugor hënor dhe të mbledhë mostra për t’u kthyer në Tokë,”-tha shefi i programit, Hu Hao, në një konferencë të shtunën, sipas Agjencisë së Lajmeve Xinhua.

Landers Chang’e janë pjesë e përpjekjeve kineze për eksplorimin e hapësirës që gjithashtu përfshijnë një sondë që po përgatitet të ulë një robot në Mars. Ka gjithashtu plane për një stacion orbital të ekuipazhit, uljen e një njeriu në hënë dhe marrjen e tokës nga një asteroid.

Në dhjetor, sonda e mëparshme e hënës, Chang’e 5, ktheu shkëmbinjtë hënorë në Tokë për herë të parë që nga vitet 1970.

Chang’e 6 duhet të “mbledhë mostra hënore automatikisht për analiza dhe kërkime gjithëpërfshirëse“,- tha Hu në konferencën në qytetin lindor të Nanjing.

Njoftimi pasqyron ndërveprimin në rritje midis programit hapësinor sekret të Kinës, të lidhur me ushtrinë dhe vendeve të tjera.

Burimi: Associated Press

Caitlyn Jenner në kandidaturë për gurvenatore

Previous article

Reagimet e ashpra pas ndarjes së çmimit të Aktorit më të Mirë

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Teknologji