SpaceX së shpejti do të ofrojë lidhje interneti me linjat ajrore komerciale

Projekti Starlink i SpaceX do të fillojë testimin e shërbimit të tij të internetit tek avionët me qëllim që së shpejti të ofrojë lidhje me linjat ajrore komerciale.

Starlink është në bisedime me disa kompani për të ofruar lidhje interneti, sipas Jonathan Hofeller, nënkryetar i shitjeve komerciale, siç raportohet nga Bloomberg.

Deri në gjashtë satelitë në javë po grumbullohen në vendin e kompanisë dhe SpaceX me sa duket po kalon në një version më të sofistikuar të mjetit. Është e paqartë se sa të avancuara janë bisedimet në këtë fazë, apo cilat janë detajet e testimit.

SpaceX ka lëshuar mijëra satelitë në hapësirë përpjekjen e saj për të ndërtuar një flotë me më shumë se 30,000 satelitësh. Javën e kaluar lëshoi ​​53 satelitë të rinj nga Florida.

Është e mundur që Starlink përfundimisht të bëhet një alternativë më e fortë dhe më e sigurt për GPS, megjithëse aktualisht nuk është aq i saktë sa sistemi aktual.

GPS përdor sinjale të njohura që mund ta bëjnë atë të pambrojtur ndaj sulmeve të mashtrimit ose bllokimit, por e bën këtë në përfitim të prodhuesve që mund të bëjnë lehtësisht pajisje të ndryshme që të ndërveprojnë me këto sinjale.

Fatkeqësisht, numri masiv i mjeteve artizanale në hapësirë ​​është përgjegjës për më shumë se gjysmën e të gjitha përplasjeve në hapësirë, sipas kreut të Grupit të Kërkimeve Astronautike – afërsisht 1600 takime të afërta çdo javë.

SpaceX thuhet gjithashtu se është në një “krizë” financiare në lidhje me prodhimin e raketës së saj Starship.

Kriza e prodhimit të Raptor është shumë më e keqe se sa dukej disa javë më parë… Nuk ka asnjë mënyrë për ta mbuluar këtë.” ka shkruar Musk.

Ne përballemi me rrezikun e vërtetë të falimentimit nëse nuk mund të arrijmë një normë fluturimi Starship të paktën një herë në dy javë vitin e ardhshëm,” shtoi ai, në një memo të parë nga CNBC dhe të raportuar fillimisht nga Space Explored. Ai gjithashtu e quajti situatën një “katastrofë”.

Burimi: The Independent