Spider-Man: No Way Home bëhet filmi i parë i epokës së pandemisë që arrin mbi 1 miliard dollarë

Pjesa e fundit e ekskluzivitetit të Spider-Man është bërë filmi i parë i epokës së pandemisë që ka fituar më shumë se 1 miliard dollarë (750 milion £) në arkat globale.

Spider-Man: No Way Home mori gjithashtu titullin e filmit me fitimin më të madh të vitit 2021.

Ai mundi epikën e Luftës Koreane të prodhuar nga Kina, Beteja e Liqenit Changjin, e cila ka fituar më shumë se 905 milionë dollarë në mbarë botën.

Filmi i fundit që fitoi më shumë se 1 miliard dollarë ishte Star Wars: The Rise of Skywalker i vitit 2019, sipas firmës analitike të të dhënave mediatike Comscore.

Asnjë prodhim tjetër i Hollivudit nuk i është afruar arritjes së këtij momenti historik në arkë që nga fillimi i pandemisë dy vjet më parë.

Gjatë fundjavës, fitimet globale të arkës për filmin më të fundit të Marvel Cinematic Universe arritën në 1.05 miliardë dollarë.

Bashkëprodhimi midis Sony dhe Disney arriti momentin historik më pak se dy javë pas premierës së tij, edhe pse varianti Omicron i Covid-19 është përhapur me shpejtësi në mbarë botën, duke ngritur shqetësime të reja për ngjarjet e brendshme.

Filmi nuk është shfaqur në Kinë, e cila aktualisht është tregu më i madh i kinemasë në botë.

Në Spider-Man: No Way Home, Tom Holland kthehet si përsëritja e tretë e Peter Parker së bashku me MJ të Zendaya dhe Benedict Cumberbatch si magjistari Doctor Strange.

Ekskluziviteti i vitit 2019, Spider-Man: Far From Home ishte filmi i parë i Spider-Man që ka thyer shifrën e 1 miliardë dollarëve në arkë dhe aktualisht është filmi me fitimet më të larta në ekskluzivitet me 1,132 miliardë dollarë në shitjet globale të biletave, sipas Comscore.

Para No Way Home, filmi i fundit i MGM për James Bond, No Time to Die, i cili fitoi 774 milionë dollarë në arkat globale, ishte filmi me fitimet më të larta të Hollivudit si i vitit 2021 ashtu edhe i pandemisë.

Burimi: BBC