Studimi në Francë: Puna gjatë natës të plak trurin

Në një studim të universiteteve në Francë është arritur në përfundimin se të punosh në orët e natës mund të dëmtojë trurin e njeriut.

Mbi 3 mijë punëtorë francezë u përfshinë në këtë studim dhe nga ku rezultoi së 10 vite punë gjatë natës mund të plakin me mbi 16 vjet qarqet tona celebrale.

 Në momentin kur ora biologjike ka planifikuar pushimin mund të ketë efekte negative mbi aftësinë njohëse dhe  kujtesën. Në mënyrë që të rikuperoheni duhet të shkëputeni nga orari i punës për të paktën 5 vite.