Taylor Swift falenderon mësuesit e saj ndërsa merr çmimin për ikonën e këngëve

Taylor Swift ka falënderuar “mësuesit” e saj për ndihmën në mësimin e “zanatit të shkrimit të këngëve”.

Këngëtarja e hitit ‘Cardigan’ u nderua me Çmimin Ikonë të Këngëtarëve të Shoqatës Kombëtare të Publikuesve të Muzikës 2021 në takimin vjetor të organizatës të mërkurën (09.06.21) dhe ajo e përdori fjalimin e saj për të mbledhur lavdërime për ata që e mësuan se si të shkruajë muzikë.

Ajo tha: “Dua të marr një moment për të falënderuar njerëzit që ishin profesorët e mi, mësuesit e mi, të zanatit të shkrimit të këngëve. Së pari, kushdo që shkruajti me mua në Nashville kur isha në klasën e tetë ose të nëntë, është e pabesueshme që ti e bëre atë. Jam kaq me fat sa mësova nga disa prej shkrimtarëve më të mirë në Music Row.

Taylor pastaj përmendi në mënyrë specifike Liz Rose, e cila bashkë-shkroi disa këngë në albumin debutues të këngëtares në 2006, dhe e cila kontribuoi në albumet e tjera duke përfshirë ‘Fearless’ dhe ‘Red’.

Ajo vazhdoi: “Liz Rose është dikush që kaloi orë e orë të tëra me mua kur nuk kishte absolutisht asnjë shenjë që diçka do të ndodhte në karrierën time. Karta ime e vallëzimit nuk ishte e plotë, isha 14 vjeç, dhe ajo shkroi me mua kaq shumë herë dhe më mësoi se si t’i redaktoja idetë e mia deri në diçka më koncize që plotësonte një grusht emocional.

Muzikantja 31-vjeçare gjithashtu falënderoi bashkëpunëtorët e tjerë duke përfshirë Max Martin dhe Shellback – të cilët e ndihmuan atë të shënonte hite pop-crossover në ‘Red’, ‘1989’ dhe ‘Reputation’ – Jack Antonoff, i cili ka qenë një kontribues kryesor në punën e Taylor që në albumin e saj ‘1989’ dhe Aaron Dessner të The National, i cili bashkë-shkroi dhe prodhoi albumet e Taylor në vitin 2020 ‘Folklore’ dhe ‘Evermore’.

Duke përfunduar fjalimin e saj, Taylor pranoi procesin “magjik dhe mistifikues” të shkrimit të këngëve.

Burimi: Bang Showbiz