TËRMETI FATAL NË NJERËZ DHE BANESA

KOMPANITË E SIGURIMEVE NË GADISHMËRI ME FONDE. MBËSHTETJE JO VETËM PËR KLIENTËT!

Në 50  ka arritur numri i viktimave nga tërmeti fatal i 26  Nëntorit ndërsa dëmet në njësi banimi kalojnë shifrën e 1000.

Bilanci i dëmeve të shkaktuara  i ngjason një bombardimi në qarqet Durrës dhe Tiranë.

Në Durrës janë afro  701 banesa te dëmtuara 12 prej të cilava të shkaterruara krejtësisht, 176 pallate të pabanuara dhe  15 të kthyera në gërmadha.

Ndërsa në qarkun Tiranë janë 239 banesa të prekura, 61 të dëmtuara rendë si edhe 8 pallate të dala jashtë funksionit.

Përballë kësaj situate, janë ngritur në këmbë biznese të ndryshme për të ofruar ndihma në forme monetare dhe shërbimesh.

Që ditën e  parë të kësaj katastrofe Kompanitë e Sigurimeve në vend janë angazhuar me grupet e tyre në terren për të ofruar për klientët shërbime për shkak të dëmeve të pësuara nga tërmeti me magnitutë 6.4 ballë të shkallës rihter.

Qindra qytetarë që kanë kryer sigurimin e banesave, biznesit  apo shëndetit kanë vërshuar pranë kompanive për dëmshpërblime ndërsa këta të fundit kanë ndjekur nga afër  me ekspertë çdo zhvillim për tju gjendur sa më pranë të gjithë klientëve.

Jo vetëm kaq, kompanitë kanë hedhur dhjetëra mijera euro për familjet e viktimave të prekura nga tërmeti duke u solidarizuar me dhimbjen mbarëshqiptare.

Kompanitë e sigurimeve garantojnë klientët se çdo dëm nga tërmeti do të kompensohet sipas kontratës dhe në kohën më të shkurtër.

Kompanitë theksojnë se grupet e punës janë të shpërndara në terren  për të inspektuar çdo dëmtim dhe për të përllogaritur dosjen e të gjithë klientëve.

Në çdo faqe zyrtare të kompanive gjenden edhe paketat që ofrohen për sigurimin e banesave, bizneseve, pronave, shëndetit apo fatkeqësive të tjera.

Tërmeti fatal i 26  Nëntorit më shumë se kurrë tregoi se sa të pafuqishëm jemi përballë fatkeqësive natyrore dhe si; sa hap e mbyll sytë; mbetesh në qiell të hapur duke humbur pasurinë e gjithë jetës.

Kompanitë ofrojnë kosto modeste të sigurimit të shtëpive  që mesatarisht arrin në 50 euro në vit. Kjo shumë është e papërfillshme nëse e llogarisim me dëmin që i është shkaktuar sot banesave nga tërmeti dhe pasojat që ka lënë tek qytetarët që sot janë në çadra.