TikTok sapo lançoi një klon të BeReal të quajtur TikTok Now

TikTok lançoi sot një veçori të re që në thelb është vetëm një kopje e BeReal, aplikacionit social francez të zhurmshëm që po fiton vazhdimisht popullaritet. BeReal fton përdoruesit të bëjnë një foto selfie dhe nje foto nga kamera e pasme në një kohë të rastësishme çdo ditë, e krijuar për të kapur një pamje më autentike të asaj që miqtë tanë po bëjnë gjatë gjithë ditës (por, sigurisht, thjesht mund të prisni të postoni derisa të jeni duke bërë dicka interesante). Snapchat dhe Instagram kanë lançuar tashmë veçoritë e kamerës së përparme dhe të pasme, dhe Instagram thuhet se po punon në funksionin e tij kalimtar të bazuar në kohë. Por TikTok mposhti konkurrentët e tij duke qenë aplikacioni i parë që thjesht bëri ”copy-paste” BeReal në platformën e tij.

“TikTok Tani ju fton ju dhe miqtë tuaj që të kapni atë që po bëni në këtë moment duke përdorur kamerën e përparme dhe të pasme të pajisjes suaj”, thuhet në blogun e kompanisë. “Do të merrni një kërkesë të përditshme për të kapur një video 10 sekondash ose një foto statike për të shpërndarë me lehtësi atë që jeni duke bërë.”

Çdo ditë kur BeReal del jashtë, përdoruesit marrin një njoftim shtytës që u thotë se “është koha për BeReal”, të rezervuar nga emoji alarmi. Njoftimi i TikTok duket i njëjtë – përdoruesit njoftohen mes emoji-ve rrufe se është “Time to Now”.

Image Credits: TikTok

TikTok thotë se funksioni tani është i disponueshëm për përdoruesit e SHBA. TikTok shtoi se në rajone të tjera, TikTok Now mund të shkarkohet si një aplikacion i pavarur.

Burimi: Tech Crunch