Startup-i japonez ka projektuar një motoçikletë që mund të fluturojë për 40 minuta

Të mësosh të ngasësh një biçikletë është një nga arritjet tona më të hershme në jetë. Por si të mësoni të fluturoni me biçikletën tuaj?

Biçikleta e parë fluturuese në botë u zbulua të enjten në panairin e automjeteve në Detroit, që do të thotë se një ditë së shpejti ne mund të ngasim një mjet të ngjashëm me dron në vend të makinave.

Hoverbike XTURISMO është në gjendje të fluturojë për 40 minuta dhe të arrijë shpejtësi deri në 100 km/h.

Thad Szott, bashkë-kryetari i shfaqjes së makinave të Motor City, ishte një nga të parët që bëri një provë.

Dua të them, është fantastike! Sigurisht, ke pak frikë, por unë isha shumë i emocionuar. Unë fjalë për fjalë pata rrënqethje mishi dhe ndihem si një fëmijë i vogël,” tha ai.

Szott sheh potencial të madh për XTURISMO në të ardhmen.

Mendoj se do të fillojmë me ofrimin e mallrave dhe shërbimeve, ndoshta me dron. Është gati për botën e sotme nëse shkoni aeroport në aeroport. Por jam në ankth të shoh se kur mund të shkojmë lagje më lagje. Pra, le ta bëjmë të funksionojë jashtë”, tha ai.

Startup-i japonez pas motoçikletës fluturuese, AERWINS Technologies, fillimisht filloi të prodhojë drone dhe mjete ajrore pa pilot.

Hoverbike është tashmë në shitje në Japoni dhe një version më i vogël do të jetë i disponueshëm në SHBA në 2023 për 777,000 dollarë (775,400 €).

Shuhei Komatsu, CEO i kompanisë, i tha Reuters se kompania shpreson të ulë koston në 50,000 dollarë (49,890 €) për një model më të vogël elektrik deri në vitin 2025.

Burimi: Euronews