Truth Social, rrjeti social i Donald Trump kryeson listat e aplikacioneve të Apple

Truth Social, një platformë e re e mediave sociale e mbështetur nga ish-presidenti Donald Trump, u ngjit në krye të grafikëve të shkarkimit të aplikacioneve falas të Apple që nga mëngjesi i së martës.

Platforma u lançua të dielën vonë, sipas Reuters, teksa shumë përdorues ishin të nxitur t’i bashkohen një liste pritjeje. Disa që u përpoqën të regjistroheshin raportuan defekte kur përpiqeshin të krijonin një llogari, megjithëse çështje të tilla janë të zakonshme në lançimet e hershme të aplikacioneve.

Truth Social është vonuar disa herë. Nisja e plotë fillimisht ishte planifikuar për 21 shkurt, por kjo datë është shtyrë për në 31 mars.

Aplikacioni është një produkt i Grupit të Medias dhe Teknologjisë Trump, i udhëhequr nga ish-Rep. Devin Nunes, R-Calif. Kompania ka planifikuar të dalë publike përmes bashkimit me Digital World Acquisition Corp., një korporatë për blerje me qëllime të veçanta, ose SPAC, me një kapital tregu prej më shumë se 3 miliardë dollarë. DWAC zbuloi në dhjetor se dy rregullatorë financiarë kishin hapur hetime për komunikimin me firmën e Trump përpara shpalljes së marrëveshjes.

Në dhjetor, DWAC dhe TMTG njoftuan marrëveshje për të mbledhur 1 miliard dollarë nga një grup investitorësh. Por këto fonde nuk do të bëhen të disponueshme derisa të mbyllet bashkimi.

Aksionet e Digital World u rritën me rreth 14% të martën.

Bazuar në pamjet e ekranit në faqen e listimit të aplikacioneve të Truth Social, dizajni i platformës i ngjan më së shumti Twitter-it, një nga platformat e mediave sociale që pezulloi Trumpin pas trazirave të 6 janarit në Kapitolin e SHBA.

Platforma synon të dallohet përmes filozofisë së saj të moderimit të përmbajtjes, me faqen e internetit që e quan atë “Platforma e mediave sociale ‘Tenda e Madhe’ e Amerikës që inkurajon një bisedë të hapur, të lirë dhe të ndershme globale pa diskriminuar ideologjinë politike“. Megjithatë, Nunes ka thënë më parë për Fox Business se kompania do të ketë moderim të përmbajtjes për të siguruar që ajo të mbetet një hapësirë ​​”miqësore për familjen”.

Burimi: CNBC