Uji më i shtrenjtë në botë kushton $60’000 një shishe

Në rast se e keni humbur herën e parë që u publikua, uji më i shtrenjtë në botë shitet në një shishe ari të ngurtë 24 karatësh 750 ml për $60,000.

Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani – e njohur gjithashtu si “shishja më e shtrenjtë e ujit në botë” sipas Librit të Rekordeve Botërore Guiness – është aq e zbukuruar sa sugjeron emri.

Uji e ka burimin nga Franca dhe Fiji (dy pika fjalë për fjalë në anët e kundërta të globit, gjë që ka të ngjarë të shtojë koston) dhe shitet në një shishe të dizenjuar nga Fernando Altamirano nga Tequila Ley (i njëjti djalë që projektoi Cognac Dudognon Heritage Henri IV, e cila është shishja më e shtrenjtë e konjakut në botë).

Ekziston një botë e tërë me ujë të shtrenjtë atje!

Kona Nigari është një ujë me vlerë 402 dollarë për shishe nga Japonia që mblidhet nga një burim 2000 metra nën det në brigjet e ishullit Hawaii, i cili thuhet se përmban elektrolite të dobishme të detit të thellë që ndodhin natyrshëm. Fillico me 219 dollarë për shishe është një tjetër markë japoneze e ujit në shishe, shishet e të cilit janë bërë që të duken si një mbret dhe mbretëreshë; madje janë të mbuluara me kurora ari. (Uji vjen nga malet Rokko pranë Osakës, ku uji filtron përmes granitit dhe është tepër i oksigjenuar, duke e bërë atë “të butë për të gjithë ata që pinë”.)

Herën tjetër që dikush do t’ju ankohet për koston e ujit në shishe në aeroport, merrni parasysh ta përmendni këtë!

Burimi: Garden Collage