Vaksina e gripit mund të ndalojë këto simptoma të rënda të COVID-19

Një studim i fundit sugjeron që vaksina e gripit mund të mbrojë njerëzit kundër simptomave të COVID-19.

Studimi – i botuar në revistën mjekësore PLOS ONE – shqyrtoi më shumë se 37,000 pacientë që morën vaksinën e gripit gjashtë muaj deri në dy javë para se të infektoheshin me COVID-19.

Studimi zbuloi se ekziston një “efekt potencial mbrojtës i vaksinimit të gripit” tek pacientët me COVID-19.

  • Në fakt, vaksina e gripit mund të mbrojë pacientët “kundër rezultateve negative brenda 30, 60, 90 dhe 120 ditëve nga një diagnozë pozitive”, sipas studimit.
  • Rreziku i sepsës, goditjes në tru, trombozës së venave të thella dhe shtrimit në spital të gjitha u ulën për shkak të vaksinës së gripit.

Ekspertët janë të shqetësuar se si sezoni i ardhshëm i gripit do të përzihet me shpërthimin e koronavirusit për dimrin, veçanërisht me më pak kërkesa për maska ​​dhe politika të distancimit shoqëror.

Dr Scott Gottlieb, ish-komisioneri i Administratës së Ushqimit dhe Barnave, tha në shtator se “ne jemi duke pritur për një stuhi” të sezonit të gripit.

  • Ne nuk kemi parë një sezon gripi vitin e kaluar – ne jemi në gjendje të madhe sepse nuk kemi vënë imunitet në popullatë në të paktën një dhe ndoshta tani dy vjet. Kur gripi të kthehet dhe do të kthehet, do të kthehet në mënyrë shumë agresive, “tha ai për CNBC të mërkurën.

Dr Paul Cieslak, i cili punon me Autoritetin e Shëndetit në Oregon, i tha KATU në Oregon se marrja e vaksinave kundër gripit është një hap i rëndësishëm për të qëndruar të sigurt këtë dimër.

  • “Në çdo sezon të viruseve të frymëmarrjes, ne shqetësohemi që disa njerëz mund të goditen me dy viruse në të njëjtën kohë,” tha ai.
  • “Ka shumë kohë për të bërë vaksinat kundër gripit. Pra, ne patjetër këshillojmë marrjen e tij,” tha Cieslak.

Burimi: Deseret News