WhatsApp do të bllokohet në miliona telefona javën e ardhshme

WhatsApp do të bllokohet në miliona telefona javën e ardhshme, duke prekur si përdoruesit e iPhone dhe Android.

WhatsApp nuk do të mbështesë më telefonat Android me OS 4.0.4 dhe më të vjetër më 1 nëntor 2021”, thuhet në faqen FAQ të WhatsApp.

Pas 1 nëntorit, WhatsApp do të bllokohet në pajisjet që nuk janë përditësuar, pasi pajisjet nuk mund ta mbështesin më aplikacionin.

iPhone që nuk mund të përditësohen pas iOS 10 përfshijnë:

 • iPhone 4S
 • iPhone SE
 • iPhone 6S

Android që nuk mund të përditësohen pas OS 4.0.4 përfshijnë:

 • Samsung Galaxy Trend Lite
 • Trendi Galaxy II
 • Galaxy SII
 • Galaxy S3 Mini
 • Galaxy Xcover2
 • Galaxy Core
 • Galaxy Ace 2
 • Sony Xperia Miro
 • Sony Xperia Neo L
 • Xperia Arc 5.

Një listë e plotë e telefonave mund të gjendet në faqen FAQ të WhatsApp. LG, Alcatel, ZTE, HTC, Lenovo, Huawei janë gjithashtu të prekur.

Përdoruesit kanë zgjedhjen ose të blejnë një pajisje krejt të re ose të përditësojnë sistemet e tyre operative. Nëse një pajisje e re nuk mund të blihet, WhatsApp rekomandon që të gjithë përdoruesit të ruajnë historitë e tyre të bisedave në mënyrë që të mos humbasin pasi aplikacioni të mos funksionojë më.

Sapo të vijë 1 nëntori, aplikacioni gradualisht do të ndalojë përditësimin dhe përfundimisht do të bëhet i padobishëm.

Burimi: The Independent