WhatsApp nuk funksionon: Përdoruesit në mbarë botën raportojnë probleme me dërgimin dhe marrjen e mesazheve

Njerëzit në mbarë botën po raportojnë probleme me dërgimin dhe marrjen e mesazheve në aplikacionin popullor të bisedës WhatsApp.

Sipas Downdetector, i cili gjurmon raportet e ndërprerjeve, njerëzit filluan të raportojnë probleme rreth orës 9 të mëngjesit CET.

Ne jemi të vetëdijshëm se disa njerëz aktualisht kanë probleme me dërgimin e mesazheve dhe ne po punojmë për të rivendosur WhatsApp për të gjithë sa më shpejt të jetë e mundur,” tha një zëdhënës i Meta, kompania mëmë e WhatsApp.

Downdetector tha se më shumë se 65,000 raporte të problemeve ishin dorëzuar deri në orën 09:30 të mëngjesit CET vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, dhe gati 10,000 në Francë.

Një mesazh po shfaqet për shumë përdorues në krye të aplikacionit, duke thënë se po “lidhet” me serverin, por më pas nuk e bën këtë.

Aplikacioni popullor i mesazheve gjithashtu ndaloi së punuari për shumë përdorues në të gjithë Indinë, me më shumë se 25,000 raporte të dorëzuara në Downdetector.

Downdetector gjurmon ndërprerjet duke renditur raportet e statusit nga një numër burimesh duke përfshirë gabimet e paraqitura nga përdoruesit në platformën e tij. Ndërprerja mund të ketë prekur një numër më të madh përdoruesish.

#whatsappdown ishte në trend në Twitter, me më shumë se 70,000 tweet dhe qindra meme që vërshuan internetin.

Whatsapp është bërë një mjet kritik komunikimi për familjet dhe bizneset.

Kur aplikacioni pati një ndërprerje prej disa orësh tetorin e kaluar, ai goditi tregtimin e aseteve nga kriptovalutat në naftë, përpara se tregtarët të kalonin në platforma alternative si Telegram.

Kjo ndërprerje e fundit vjen gjatë sezonit festiv në Indi – tregu më i madh i saj sipas numrit të përdoruesve – kur njerëzit përdorin platformën edhe më shumë se zakonisht për të dërguar urimet e sezonit.

Meta, i njohur më parë si Facebook, bleu WhatsApp në 2014. Është jashtëzakonisht i popullarizuar veçanërisht jashtë Shteteve të Bashkuara, ku shumë njerëz e përdorin atë për komunikim të përditshëm.

Burimi: Euronews