WhatsApp prezanton një veçori që e bën më të lehtë dërgimin e mesazheve tek vetja juaj

WhatsApp ka filluar të shfaqë një veçori për t’ju lejuar të bisedoni me veten. Dërgimi i mesazheve në llogarinë tuaj mund të jetë një mënyrë për të mbajtur një pjesë të informacionit lehtësisht të aksesueshme, pranë bisedave tuaja të tjera në WhatsApp.

E quajtur ‘Message Yourself’, funksioni i lejon përdoruesit t’i dërgojnë vetes shënime, kujtime dhe lista blerjesh në WhatsApp.

Të hënën, aplikacioni i mesazheve të menjëhershme në pronësi të Meta njoftoi lëshimin e funksionit të ri të mesazheve që do të arrijë të gjithë përdoruesit e tij Android dhe iPhone në javët e ardhshme. Fillimisht u testua me disa testues beta, raportoi gjurmuesi beta i WhatsApp WABetaInfo në fund të tetorit. Kompania ka konfirmuar për TechCrunch se funksioni ka filluar të përhapet globalisht.

Përdoruesit do ta shohin kontaktin e tyre në krye të listës së kontakteve në WhatsApp kur të krijojnë një bisedë të re. Prekja e atij kontakti do t’i çojë në ekranin e bisedës që mund të përdorin për t’i dërguar mesazhe vetes.

Edhe pse veçoria vendase për t’i dërguar mesazh vetes është e re në WhatsApp, disa përdorues kanë përdorur tashmë një zgjidhje për disa kohë. Ju tashmë mund t’i dërgoni mesazhe vetes duke përdorur veçorinë ‘kliko për të biseduar’ të aplikacionit. Sidoqoftë, oferta e re heq hapat shtesë që u nevojiteshin përdoruesve për të biseduar me veten duke përdorur URL-në wa.me.

Përdoruesit gjithashtu mund t’i vendosin mesazhet e tyre me veten në krye të listës së bisedave nëse nuk duan t’i kërkojnë ato në listën e tyre të bisedave të ndotura gjerësisht.

Rivali i WhatsApp Signal ka një veçori të quajtur Note to Self që adreson të njëjtin rast përdorimi – ju lejon të krijoni mesazhe për përdorim personal. Megjithatë, ndryshe nga funksioni i sapolançuar i WhatsApp-it që është i aksesueshëm nga pjesa e sipërme e listës së kontakteve në aplikacion, Signal nuk sugjeron profilin tuaj në krye të listës së marrësve. Përdoruesit duhet të kërkojnë dhe të zgjedhin hyrjen e kontaktit “Note to Self” për të përdorur funksionin.

Në mënyrë të ngjashme, platforma e komunitetit Slack ka një hapësirë ​​të dedikuar të titulluar “Jot Something Down” për t’i lejuar përdoruesit të dërgojnë shënime për veten e tyre.

Telegram ofron gjithashtu një veçori të ngjashme të quajtur Mesazhet e Ruajtura që i lejon përdoruesit të shënojnë çdo mesazh të rëndësishëm, si dhe të ruajnë shënimet dhe kujtesat e tyre që mund të aksesohen në të ardhmen. Mesazhet pasi të ruhen mund të aksesohen nga pjesa e sipërme e ekranit të bisedave. Sidoqoftë, përdoruesit e Telegram fillimisht duhet të hyjnë në këtë veçori duke shtypur menunë e hamburgerit në Android ose përmes menysë së cilësimeve në iOS.

Burimi: Tech Crunch