WhatsApp tani ju lejon të bëni “mute” përdorues individualë gjatë thirrjeve në grup

WhatsApp ka prezantuar disa veçori të reja javën e kaluar, duke përfshirë aftësinë për të bërë “mute” njerëzit gjatë thirrjeve në grup (përmes Android Central). Kjo veçori e shpëtimit të shëndetit mendor duket e dobishme jo vetëm për të hequr zërin e njerëzve që harrojnë ta bëjnë vetë, por edhe nëse jeni në të njëjtën dhomë me dikë që është gjithashtu në telefon dhe nuk dëshirojnë të dëgjojnë një jehonë të asaj që thonë.

Ndërsa disa aplikacione konferencash, si Zoom dhe Microsoft Teams, lejojnë hostet të heqin zërin e të gjithë pjesëmarrësve (ose të veçantë), ato zakonisht nuk ofrojnë një mënyrë që përdoruesit individualë të heqin zërin e kujtdo që duan gjatë një telefonate. Kjo veçori ofron një nivel të ri kontrolli që ndoshta ruhet më së miri për takime kaotike që përfshijnë deri në maksimum tetë persona në telefonata me video – ose deri në 32 në telefonata zanore.

Përveç veçorisë së re të heshtjes, WhatsApp tani ju lejon të dërgoni mesazhe me njerëz të caktuar gjatë një telefonate në grup, ndoshta nëse dëshironi t’i bëni një shënim dikujt gjatë një takimi ose të bëni një shaka që vetëm ju e kuptoni. WhatsApp po nxjerr gjithashtu një baner të ri që do t’ju njoftojë kur dikush i ri i është bashkuar një telefonate pasi ajo tashmë ka filluar.

Burimi: The Verge