11 ritualet e mëngjesit që mund të ndryshojnë jetën tuaj

Gjendja e mendjes tuaj në orët e para të mëngjesit mund të përcaktojë se si do t’ju ecë e tërë dita juaj. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që shëndeti juaj mendor, fizik dhe psikologjik të jetë në kulmin e tij gjatë orëve të mëngjesit, ai, drejtpërdrejt dhe indirekt, do të ndikojë në disponimin dhe produktivitetin tuaj për tërë ditën. Zakonet ose ritualet tuaja në mëngjes gjithashtu luajnë një rol në prodhimin tuaj të përgjithshëm të punës dhe përfundimisht, jetën tuaj në total. Më poshtë janë 11 ritualet ose zakonet e mëngjesit që do të ndryshojnë jetën tuaj për mirë, duke filluar ditën tuaj me një notë të lartë.

Zgjimi herët

Sekreti për t’i bërë gjërat në mënyrë efektive është t’i bësh ato në orët shumë të hershme të mëngjesit. Ju keni kohë, hapësirë ​​të mjaftueshme dhe asnjë shpërqendrim nga asnjë kënd. Paqja dhe qetësia e mëngjesit të hershëm është qetësuese për mendjen dhe kjo ndihmon në ekzekutimin efektiv të detyrave. Nëse krijoni zakonin e zgjimit më herët në mëngjes për të bërë gjërat, do të zbuloni se kjo e bën më të lehtë punën tuaj dhe ju lë të ndiheni mirë gjatë gjithë ditës.

Lutuni

Pa një forcë më të lartë vështirë se ka diçka që mund të bëjmë. Të kuptuarit e kësaj dhe vënia e Zotit çdo herë në mëngjes para çdo gjëje tjetër do t’ju japë një ndjenjë përmbushjeje që nuk mund ta merrni kurrë diku tjetër. Lutja dhe dorëzimi i gjithçkaje Zotit do t’ju mbushë me mjaft besim dhe guxim për të marrë gjithçka që ju del përpara.

Shkruajini ato

Kur të zgjoheni në mëngjes, përpiquni sa më shumë që të jetë e mundur të shkruani të paktën dy ose tre detyra shumë të rëndësishme që duhet të kryeni para se të mbarojë dita. Kjo është provuar të jetë shumë efektive dhe e dobishme për t’ju mbajtur nën kontroll. Shkrimi i tyre i vë në mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm dhe ju ndihmon të përqendroheni në atë që duhet bërë për atë ditë. Kjo ju ndihmon të bëni përparësi se çfarë është e rëndësishme dhe çfarë jo.

Meditoni

Meditimi ju ndihmon të reflektoni se si doni të shkojë dita juaj. Të hap mendjen dhe të heq të gjitha mendimet dhe energjitë negative që kanë mbetur nga dita e mëparshme. Kjo duke supozuar se ata nuk janë larguar nga gjumi dhe pushimi. Në thelb, meditimi hap dhe freskon mendjen tuaj në përgatitje për ditën e re. Ju bën të gatshëm mendërisht, fizikisht dhe emocionalisht për ditën.

Dëgjoni muzikë

Pavarësisht nëse vendosni ta dëgjoni me kufje ose me zë të lartë, muzika është thelbësore për një ditë të re. Ashtu si meditimi të hap mendjen për atë ditë, muzika i mbush ato me fjalët dhe ndjenjat e duhura. Pavarësisht nëse vendosni të luani muzikë qetësuese ose klasike në varësi të preferencave tuaja, ajo çliron hormone që ju bëjnë energjikë për të filluar ditën tuaj. Më e rëndësishmja është fakti që ju luani muzikë që do t’ju lartësojë.

Planifikoni ditën tuaj

Kjo është e ngjashme me shkrimin e dy ose tre gjërave më të rëndësishme që duhet të plotësoni para se të mbarojë dita, por krejtësisht e ndryshme. Këtu keni shkruar gjithçka që duhet të bëni për atë ditë. Në terma të thjeshtë, planifikoni tërë ditën tuaj me shkrim. Mund të përfshijë gjëra të rëndësishme dhe ato që nuk janë aq të rëndësishme. Por ato duhet të përfshijnë gjithçka në pjatën tuaj për tërë ditën.

Ushtrohuni

Ushtrimet fizike janë po aq të rëndësishme sa ushtrimet mendore. Meditimi, planifikimi dhe gjëra të tjera janë pjesë e stërvitjes mendore dhe stimulimit të nevojshëm për një rezultat të shëndetshëm të punës. Përveç gjithë kësaj, ju ende duhet ta djersitni atë dhe të merrni energjinë e trupit tuaj fizik. Një stërvitje 30 minutëshe do të bëjë mrekulli për trupin tuaj dhe do të pompojë energji. Do të ndiheni të freskët dhe do të jeni të kënaqur që e bëtë.

Pini ujë

Sa më shumë që të jetë e mundur, përpiquni të futni një gotë të plotë uji në sistemin tuaj sapo të zgjoheni. Kjo mund të jetë e vështirë për t’u bërë, por besojeni kur themi se ju ndihmon vërtet për tërë ditën. Për fillestarët, ajo pastron mbeturinat e ditës së mëparshme ende të pranishme në trupin tuaj dhe hap organet dhe sistemin tuaj të brendshëm për diçka të re. Mund t’i fusni me aromë ose fruta si limoni ose portokalli, ose thjesht mund t’i përmbaheni ujit të thjeshtë.

Filloni diçka

Koha më e mirë për të filluar diçka të re është në orët e para të mëngjesit kur mendja juaj është e pastër dhe nuk keni asgjë për t’u shqetësuar në atë pikë. Kështu që keni më pak mundësi të ndërpriteni ose shqetësoheni. Mund të jetë diçka për të cilën po punoni, ose diçka që synoni ta filloni nga e para. E rëndësishme është të fillosh.

Jini Mirënjohës

Të jesh mirënjohës për një mundësi të re ose për gjithçka që ke do të të vendosë në humor për të bërë gjëra që nuk mund t’i imagjinosh kurrë. Ndonjëherë, ne duhet vetëm të shohim prapa në mënyrë që të mund të ecim përpara. Kur të kujtoni gjërat që keni arritur, kjo do t’ju sjellë humor për të punuar për më shumë.

Hani shëndetshëm

Ajo që ha është po aq e rëndësishme sa çdo gjë tjetër që bën në mëngjes. Një dietë e shëndetshme në mëngjes do t’ju mbushë me të gjithë energjinë që ju nevojitet për të marrë për të punuar në atë projekt për të cilin po punoni. Një mëngjes i shëndetshëm jo vetëm që do t’ju ​​mbyllë mendjen për të gjitha shpërqendrimet e mundshme, por do t’ju ​​ndihmojë të përqendroheni në ato që duhet të bëni./ProBizz.al/