12  vjetori i martesës së Princit William me Kate Middelton

Sot Princi William dhe Kate Middelton festojnë 12 -vjetorin e martëses.

Por si nisi historia e tyre e dashurisë?

Çifti u takuan në Universitetin Andrew në Skoci në shtator të 2001 , kur nipi më i madh i mbretëreshës së ndjerë Elizabeth filloi studimet për histori arti.

Në qershor të 2005 ata u diplomuan . Pas 10 vitesh miqësi mes tyre Kate dhe William shpallën më në fund fejesën.

Në vitin që do pasonte çifti kurorëzoi lidhjen e tyre të dashurisë në martesë.

Në dasmën madhështore morën pjesë shumë njerëz ku vetëm në rrugët e Londrës ndodheshin rreth 1 milionë qytetarë.

Ata janë prindër të tre fëmijëve George, Louis dhe vajza Charlotte.

Ndërkohë për shumë pak ditë pritet të bëhet edhe kurorëzimi i babait të William, mbretit Charles.