15 platformat më të njohura të mediave sociale për 2023

Mediat sociale i referohen platformave dhe mjeteve të ndryshme online që u mundësojnë individëve të krijojnë, ndajnë dhe shkëmbejnë informacione, ide dhe përmbajtje brenda komuniteteve dhe rrjeteve virtuale. Përdorimi i mediave sociale është rritur në popullaritet dhe përhapje me kalimin e viteve, pasi ofron përparësi dhe mundësi të shumta për individët, ndërmarrjet, organizatat dhe shoqërinë.

Media sociale ka revolucionarizuar mënyrën se si ne lidhemi, komunikojmë dhe konsumojmë përmbajtje globalisht. Për shkak se miliarda njerëz i përdorin këto platforma çdo ditë, ato janë bërë pjesë përbërëse e ekzistencës sonë. Veçoritë dhe aftësitë e reja shtohen në mënyrë rutinore në platformat e mediave sociale, të cilat vazhdojnë të fitojnë popullaritet.

Më poshtë janë 15 faqet më të njohura të mediave sociale në mbarë botën që nga janari 2023:

 1. Facebook

Facebook është një faqe e njohur e mediave sociale që u krijua në vitin 2004 nga studentët e Kolegjit të Harvardit, Mark Zuckerberg dhe miqtë e tij.

 1. YouTube

YouTube është një platformë falas për ndarjen e videove në internet që u mundëson përdoruesve të ngarkojnë, shohin dhe ndajnë video.

 1. WhatsApp

Wtp është një platformë e njohur e aplikacionit të mesazheve që lejon individët të flasin me njëri-tjetrin përmes mesazheve me tekst, mesazheve zanore, telefonatave dhe bisedave me video.

 1. Instagram

Instagram është një faqe e mediave sociale ku njerëzit mund të ndajnë foto dhe video me njerëzit që i ndjekin.

 1. WeChat

WeChat është një aplikacion i njohur mesazhesh dhe platformë e mediave sociale e prezantuar për herë të parë në Kinë.

 1. TikTok

TikTok është një platformë e rrjeteve sociale ku njerëzit mund të bëjnë, të ndajnë dhe të gjejnë filma të shkurtër.

 1. Facebook Messenger

Facebook Messenger është një aplikacion për dërgimin dhe marrjen e mesazheve. Ai u lëshua nga Facebook në 2011.

 1. Douyin

ByteDance zhvilloi aplikacionin kinez Douyin, i cili u lëshua në shtator 2016. Është ekuivalenti kinez i TikTok, versioni ndërkombëtar i aplikacionit.

 1. Telegram

Telegrami ishte një shërbim mesazhesh që fitoi popullaritet të gjerë si një mjet për të dërguar mesazhe në fillim të shekullit të 20-të, kur çmimet e telegrafit ranë mjaftueshëm.

 1. Snapchat

Snapchat është një faqe e njohur e mediave sociale ku njerëzit mund të ndajnë foto dhe video që zhduken së shpejti.

 1. Kuaishou

Kuaishou është një aplikacion për ndarjen e videove që janë bërë shumë të njohura në Kinë, veçanërisht në zonat rurale, gjatë viteve të fundit.

 1. Sina Weibo

Sina Weibo është një uebsajt kinez për mikroblogging që u themelua në vitin 2009 dhe ka mbi 584 milionë përdorues aktivë mujorë që nga viti 2023.

 1. QQ

QQ është një aplikacion i rrjeteve sociale i krijuar nga gjiganti kinez i teknologjisë Tencent. Ofron mesazhe, konferenca zanore dhe video dhe veçori të ndarjes sociale.

 1. Twitter

Twitter është një faqe e njohur e rrjeteve sociale ku njerëzit mund të dërgojnë dhe lexojnë mesazhe të shkurtra deri në 280 karaktere. Këto mesazhe quhen “tweet”.

 1. Pinterest

Pinterest është një platformë e mediave sociale ku njerëzit mund të gjejnë ide, t’i ruajnë ato dhe t’i ndajnë me njerëz të tjerë.

Burimi:  https://scantv.al/cilat-jane-15-platformat-me-te-njohura-te-mediave-sociale-ne-bote-per-vitin-2023/