5 mënyra për ta bërë dhomën tuaj të studimit më produktive

Një dhomë studimi ka nevojë për një mjedis të veçantë. Pra, thjesht vendosja e një tavoline dhe një karrige me disa libra nuk do ta bëjë punën.

Pavarësisht nëse po përpiqeni të krijoni një dhomë studimi ose thjesht një zonë studimi, është e rëndësishme të jeni të vëmendshëm se si e trajtoni hapësirën.

Por e gjithë kjo mund të jetë mjaft konfuze.

Këtu janë disa këshilla që mund të ndiqni.

Vendoseni tryezën tuaj të studimit pranë dritares

Një tavolinë studimi pranë dritares do të lejojë që drita natyrale të hyjë në dhomën tuaj dhe të largojë energjitë negative rreth tryezës tuaj.

Nëse studioni në mëngjes, vitamina D që merrni nga rrezet e diellit mund të përmirësojë disponimin tuaj për të studiuar.

Por mos e vendosni tavolinën pikërisht përballë dritares pasi pamjet jashtë mund të shpërqendrojnë.

Vendosni disa bimë jeshile

Bimët nuk janë vetëm pjesë dekorative.

Ata shtojnë pozitivitet në shtëpinë tuaj dhe freskojnë ajrin brenda.

Bimët prodhojnë stimuj dramatikë që ndihmojnë në përmirësimin e kapacitetit të vëmendjes së njerëzve.

Ato gjithashtu mund të eliminojnë stresin dhe ngjyra jeshile mund t’ju ngrejë humorin.

Ju mund të zgjidhni nga sukulentët për t’i vendosur mbi ose rreth tryezës tuaj.

Investoni në një raft librash

Mos i mbani librat në tryezën e studimit.

Investoni në një raft librash me disa ndarje për të ndarë dhe organizuar librat tuaj siç duhet.

Por sigurohuni që të mos e teproni me sende si kornizat e fotografive.

Sidoqoftë, mund të vendosni disa nga çmimet, kalendarët dhe planifikuesit tuaj.

Çmimet tuaja do t’ju motivojnë të bëni më mirë, ndërsa planifikuesit do t’ju ndihmojnë të organizoni kohën tuaj në mënyrë efikase.

Mbani hapësirën të organizuar

Pavarësisht se sa të zënë jeni, përpiquni ta mbani hapësirën të organizuar.

Pastroni rregullisht pasi një hapësirë ​​e rrëmujshme përkthehet në një mendje të rrëmujshme.

Kaloni nëpër dokumentet tuaja, ndani dhe mbani vetëm atë që është e rëndësishme. Mënyra më e mirë është të mos lejoni që letrat e panevojshme të mblidhen në tryezën tuaj.

Hiqni filxhanët bosh të kafesë dhe shishet e ujit.

Përmbahuni nga ushqimet e panevojshme në zonë.

Ndriçoni dhomën

Ndriçimi i dobët në dhomën e studimit, veçanërisht nëse jeni një buf nate ose një zog i hershëm, mund t’ju bëjë të ndiheni të përgjumur.

Siguroni vendosjen e saktë të dritave për shikueshmërinë e duhur.

Mund të vendosni një dritë LED përpara tryezës së studimit.

Ngjyrat e errëta në mure mund të errësojnë hapësirën. Pra, zgjidhni ngjyra më të lehta për dhomën tuaj të studimit.

Burimi: News Bytes