5 mënyra për të fituar mbi 2,500 dollarë në muaj në të ardhurat pasive

Një nga obsesionet e mia më të mëdha financiare është rreth asaj se si të fitoj më shumë të ardhura pasive çdo muaj. Si solopreneur, ka vetëm kaq shumë orë në ditë që unë të punoj dhe të sjell të ardhura. Me burime pasive të të ardhurave, unë mund të mbledh pagesa në para çdo muaj që mund të përdoren për të shlyer borxhin, për të financuar llogarinë time të daljes në pension dhe për t’i dhënë llogarisë sime të kursimeve një nxitje të shëndetshme.

Unë kam bërë të ardhura pasive për pesë vitet e fundit tani në mënyra të ndryshme, nga shitja e kurseve dixhitale deri në vendosjen e parave të mia në llogari kursimi me rendiment të lartë. Kohët e fundit, kam shtuar disa mënyra të reja për të pozicionuar paratë e mia në mënyrë që të punojë në mënyrë aktive për mua dhe të sjellë kthime në baza mujore. Këtu janë pesë mënyra për të fituar mbi 2,500 dollarë në të ardhura pasive çdo muaj.

  1. Shpërblime nga kthimi i parave të gatshme

Një mënyrë e thjeshtë që kam bërë të ardhura pasive kohët e fundit është përmes kartave të kreditit dhe faqeve të internetit të kthimit të parave të gatshme.

Vendosa të marr një kartë krediti të kthyer në para për ta përdorur për blerjet e mia të përditshme. Unë marr paratë e pakufizuara 3% për ngrënien, argëtimin, abonimet e mia të transmetimit dhe në dyqanet ushqimore. Unë zakonisht e gjej veten duke marrë rreth 30 deri në 50 dollarë në muaj para në dorë nga përdorimi i kësaj karte.

Unë gjithashtu përdor faqet e internetit të kthimit të parave të gatshme, për blerje në internet. E tëra çfarë bëni është të blini përmes portaleve të tyre, dhe kur blini një artikull nga një dyqan, mund të merrni diku nga 1% deri në 30% para të gatshme.

  1. Investimi në bizneset e vogla

Si pronar i një biznesi të vogël vetë, doja të gjeja një mënyrë për të investuar në sipërmarrës të tjerë dhe për të fituar të ardhura pasive pasi bizneset e tyre fillojnë të shohin fitim. Vendosa të investoja një përqindje të vogël të të ardhurave të mia çdo muaj në bizneset që bien dakord të ndajnë një përqind të të ardhurave të tyre të ardhshme derisa ky investim të paguhet.

Ndërsa të ardhurat e mia mujore pasive nga kjo rrugë do të rriten me kalimin e kohës, më lejohet të bëhem investitor në biznese për herë të parë. Nëse jeni të interesuar ta bëni këtë, mund të filloni me një sasi të vogël (madje edhe 100 dollarë) dhe ta bëni atë përmes një platforme si MainVest.

  1. Huadhënia

Një mënyrë tjetër për të vendosur për të diversifikuar portofolin tim të investimeve dhe për të bërë të ardhura pasive ishte përmes huadhënies. Kjo është kur ju huazoni para për huamarrësit të cilët mund të mos kualifikohen për hua tradicionale.

Meqenëse sapo kam filluar ta bëj këtë, po përdor një faqe në internet të quajtur PeerStreet, e cila ju lejon të huazoni kapital për njerëzit që janë huamarrës të pasurive të paluajtshme. Ata pastaj paguajnë interes mujor për këto kredi dhe unë marr një pjesë të këtyre pagesave.

  1. Mallra të stampuara sipas kërkesës

Vendosa të krijoj një produkt për biznesin tim që do të gjeneronte të ardhura pasive dhe nuk do të kërkonte shumë nga koha ime. Unë e bëra këtë duke shitur mallra të stampuara sipas kërkesës.

Pasi krijova kapele dhe bluza dhe i rendita ato artikuj në faqen time në internet, sa herë që një person shkonte për të blerë një artikull, dyqani sipas kërkesës e printonte atë dhe ua dërgonte atyre. Nuk kam pse të mendoj për prodhimin e produktit, vendosjen e tij në postë, apo edhe trajtimin e rimbursimeve.

Nëse keni një biznes ose markë aktuale, mund ta vendosni këtë duke e dizajnuar artikullin falas duke përdorur Canva, dhe pastaj duke e vendosur atë në një faqe në internet si Amazon Merch ose Printful, ku ata kujdesen për detajet pasi të jetë bërë blerja.

  1. Shitja e reklamave

Pas viteve të ndërtimit të platformës sime (ndjekësit e mediave sociale dhe abonentët e emailit), vendosa të fitoja të ardhura pasive nga njerëzit që konsumojnë përmbajtjen që krijoj për bizneset dhe markat e mia të ndryshme. Çdo muaj, unë shes hapësirë ​​reklamash për njerëzit që të tregtojnë bizneset e tyre në buletinin dhe podkastin tim. Unë zgjedh markat për të cilat besoj se auditori im do të shijojë dhe do të paguhet me një tarifë të njëhershme. Kjo është e ndryshme nga një model bashkëpunimi ku paguheni bazuar në numrin e njerëzve që blejnë një produkt.

Kjo gjeneron afro 1.000 dollarë në muaj të ardhura pasive për biznesin tim. Nëse jeni duke kërkuar të filloni ta bëni këtë, vendosni së bashku një komplet media që përshkruan platformat dhe metrikat tuaja. Pastaj, kontaktoni markat me kompletin tuaj të medias dhe paraqitini ato në reklama në mediat tuaja sociale, blog, gazetë ose podkast.

Jen Glantz është themeluesja e biznesit viral Bridesmaid for Hire, krijuesja e projektit Finally the Bride, zëri i podkastit “Ti nuk po bëhesh më i ri” dhe autore e librave më të shitur në Amazon “Të gjithë miqtë e mi janë të fejuar” dhe “Gjithmonë një shoqëruese e nuses me qira”, botuar nga Simon dhe Schuster.

Burimi: Insider