Aktori i ‘James Bond’ Daniel Craig thotë se fëmijët e tij nuk do ta trashëgojnë pasurinë e tij

Daniel Craig, i cili ka luajtur pesë herë James Bond, ka një pasuri me vlerë prej 160 milionë dollarësh.

Daniel Craig mund të komandojë pagesa tetë-shifrore të Hollywood-it, përfshirë 25 milion dollarë për ripërsëritjen e rolit të James Bond në “No Time To Die” e ardhshëm dhe 100 milion dollarë që do të shfaqen në vazhdimet e “Knives Out” të vitit 2019, por aktori 53-vjeçar nuk po planifikon ta ndajë atë me fëmijët e tij.

Në numrin më të fundit të Revistës Candis, Craig detajoi filozofinë e tij mbi trashëgiminë, duke thënë se nuk planifikon të ketë shumë para për t’u dhënë fëmijëve të tij në kohën kur ai të vdesë.

A nuk ka një shprehje të vjetër se nëse vdes një person i pasur, ke dështuar?” Craig tha në intervistë, sipas Times of London. “Unë mendoj se Andrew Carnegie dha aq sa në paratë e sotme do të ishte rreth 11 miliardë dollarë, gjë që tregon se sa i pasur ishte ai, sepse vë bast se ai mbajti një pjesë të tyre.

Craig thotë se ai e konsideron “të pakëndshme” t’u lërë trashëgimtarëve shuma të mëdha parash. Ai ka dy fëmijë, një vajzë 29-vjeçare dhe një vajzë 2-vjeçare. Gruaja e tij, aktorja Rachel Weisz, gjithashtu ka një djalë adoleshent.

Filozofia ime është ta heqësh qafe ose ta japësh para se të shkosh,”-tha Craig.

Ylli i Hollywood-it nuk është personi i parë që deklaroi publikisht se fëmijët e tyre nuk do të merrnin një pjesë të konsiderueshme të pasurisë së tyre. Investitori Warren Buffet, pasuria e të cilit arrin në më shumë se 100 miliardë dollarë, kohët e fundit përsëriti besimin e tij të kahershëm se pasuria e tij “e pakuptueshme” do të shpenzohej më mirë drejt kauzave filantropike sesa në portofolet e investimeve të fëmijëve të tij.

“Pas shumë vëzhgimeve të familjeve super të pasura, këtu është rekomandimi im: Lërini fëmijët aq sa të mund të bëjnë gjithçka, por jo aq sa nuk mund të bëjnë asgjë,” tha ai në një shënim për aksionerët, duke shtuar se fëmijët e tij të rritur po ndjekin përpjekjet filantropike që përfshijnë para dhe kohë.

Burimi: CNBC