Apple sapo lëshoi një “update” të ri të sigurisë! Ja çfarë duhet të dini për të

Për shumë përdorues të iPhone, duket sikur ka gjithmonë një azhurnim të ri të Apple që ata duhet të instalojnë në pajisjet e tyre. Këtë javë, një tjetër azhurnim është në dispozicion, iOS 14.4.2, por në fakt është një azhurnim i rëndësishëm i sigurisë që të gjithë përdoruesit e iPhone duhet ta shkarkojnë menjëherë.

Azhurnimi i ri adreson një problem dobësie në motorin e shfletuesit WebKit të Apple, të cilin shqetësimet e gjigantit të teknologjisë tashmë janë shfrytëzuar. Këto shqetësime të sigurisë e bëjnë thelbësore që përdoruesit e iPhone të instalojnë azhurnimin sa më shpejt të jetë e mundur për të siguruar që pajisjet e tyre janë të mbrojtura nga sulmuesit. Apple është aq e shqetësuar në lidhje me shkeljen e sigurisë saqë gjithashtu lëshoi ​​një azhurnim iOS 12.5.2 për njerëzit që kanë pajisje si iPhone 6, iPhone 5S dhe iPad të vjetër në mënyrë që ata gjithashtu të mbajnë të sigurt sistemin e tyre operativ iOS 12.

Si përfundim: Azhurnimi iOS 14.4.2 i Apple është një mënyrë e rëndësishme për të mbajtur pajisjet tuaja të sigurta, kështu që shkarkojeni atë sa më shpejt që të mundeni. Meqenëse kjo është thjesht një çështje e bazuar në siguri, përdoruesit nuk duhet të shqetësohen për defektet apo problemet që burojnë nga azhurnimi.

Përveç këtij azhurnimi, iOS 14.5 është vendosur të nisë brenda javëve të ardhshme. Ky azhurnim do të shtojë përmirësime të reja në pajisjet dhe do t’i lejojë përdoruesit të jenë në gjendje të shkyçin një iPhone me një Apple Watch, të shtojnë veprime të reja të “shortcut”, të luajnë me më shumë emoji, të përmirësojnë shëndetin e baterisë etj. Herën tjetër që telefoni juaj do t’ju kërkojë të shkarkoni një azhurnim, bëjeni kështu që të siguroheni që pajisjet tuaja nuk janë vetëm të azhurnuara, por edhe të sigurta./ProBizz.al/