Bitcoin mund të arrijë në 100,000 dollarë deri në vitin 2023

Rritja e vazhdueshme në bitcoin mund të vazhdojë të regjistrojë lartësi gjatë dy viteve të ardhshme, sipas drejtorit të Fidelity të Global/Macro Jurrien Timmer.

Bazuar në modelin e tij pronësor të ofertës dhe kërkesës, Timmer beson që bitcoin do të arrijë 100,000 dollarë deri në vitin 2023 pasi tubimi i fundit i kriptomonedhës tërheq tregtarët e vrullit.

“Ky tubim ka ardhur me pak bujë dhe nuk duket i nxitur nga ndjekësit e vrullit. Përqindja e monedhave të mbajtura nga” turistët” afatshkurtër është në vetëm 15%. Kjo më thotë se mund të ketë vend për të vrapuar nëse grumbullohen vrullshëm brenda,” tha Timmer.

Shumica e çmimeve në bitcoin kanë ndodhur kur monedhat e mbajtura nga “turistët” afatshkurtër ishin më afër 30%, shtoi ai.

Bitcoin u rrit 2% në 56,917 dollarë të martën dhe është rritur 31% deri më tani në tetor, me kriptomonedhën e njohur që rimori disa nivele kryesore të rezistencës.

Por Timmer nuk e sheh lëvizjen e fundit të bitcoin si “të tepruar”, bazuar në veprimin e çmimeve relative midis bitcoin dhe arit. “Kjo është në të vërtetë një lëvizje mjaft e qëndrueshme dhe nuk është një flluskë që do të shpërthejë,” tha ai një intervistë me CNBC të mërkurën.

Nëse bitcoin arrin çmimin 100,000 dollarë, shumë besojnë se kriptomonedha mund të bëhet një kërcënim për dollarin amerikan dhe statusin e tij si monedhë rezervë e botës. Por Timmer thotë jo aq shumë.

Unë me të vërtetë nuk mendoj se bitcoin kërcënon dollarin ose statusin e rezervës së dollarit. Propozimi i vlerës së Bitcoin është që në fund të fundit ai shkon nga të qenit një dyqan vlerash në një mjet këmbimi, dhe kjo varet nga shtresa e dytë [zhvillimet] që po ndërtohen tani, “tha Timmer.

Në fakt, Timmer beson se shtrirja në rritje e bitcoin mund të forcojë statusin e dollarit amerikan si monedhë rezervë e përdorur në nivel global.

“Ndoshta [bitcoin] në fakt siguron më tej që dollari të ruajë statusin e tij rezervë sepse një monedhë e papritur do të jetë e disponueshme në vendet më të largëta të botës, përmes bitcoin, dhe ndoshta do të lidhet me dollarin në në një farë mënyre,” tha Timmer.

Burimi: Insider