Bitcoin rritet me 10% pasi Thesari vendosi sanksione të reja kundër bankës qendrore ruse

Tregu i kriptove u rrit të hënën pasi Departamenti i Thesarit vendosi sanksione të reja kundër bankës qendrore të Rusisë.

Bitcoin u rrit 10,4% në 41,807,16 dollarë, ndërsa ether u rrit 7,6% në 2,826,54 dollarë. Aksionet e SHBA ranë ndjeshëm më herët gjatë ditës përpara se të rikuperonin një pjesë të madhe të humbjeve të tyre.

Në të kaluarën, ka pasur një lidhje të fortë midis likuidimit të aseteve tradicionale dhe rënies së aseteve digjitale,” tha CEO e Valkyrie Funds, Leah Wald. “Sidoqoftë, ne nuk po e shohim këtë tani dhe testi vendimtar është të shohim nëse ky model qëndron. Nëse po, ne mund të jemi në pikën kryesore që shumë kanë pritur, ku bitcoin dhe monedha të tjera ndoshta janë bërë kryesore.

Sanksionet e zbuluara nga administrata Biden do të ndalonin efektivisht amerikanët të bëjnë biznes me bankën qendrore ruse dhe do të ngrinin asetet brenda SHBA-së.

Lexo: Sanksionet e ashpra që po vendosen ndaj Rusisë dhe reagimi i saj

Lëvizjet theksojnë rolin që mund të ketë kripto në konfliktin ushtarak. Klasa e re e aseteve nuk ka pasur kurrë mundësinë për të treguar rëndësinë e saj të mundshme në atë lloj mjedisi më parë, megjithëse përkrahësit e saj shpesh e kanë theksuar atë si pjesë e rastit të tyre të rritjes për bitcoin.

Që nga e enjtja, kur filloi pushtimi nga Rusia, transaksionet në shkëmbimet e centralizuara të bitcoin si në rubla ruse ashtu edhe në hryvnia ukrainase u rritën në nivelet e tyre më të larta në muaj, sipas kompanisë së të dhënave të kriptove Kaiko.

Burimi: CNBC