Cardi B: Jam lodhur nga brutaliteti i policisë

Ylli i repit ka reaguar për pamjet që pa në Twitter ku një djali 13-vjeçar qëllohet për vdekje nga një oficer policie në Çikago. Cardi e përshkroi ngjarjen si “të trishtueshme dhe të neveritshme”.

Ajo shkroi në platformën mikro-blogging: “Ajo video e atij 13 vjeçari që bie pasi u qëllua nga një polic është kaq e sëmurë, e trishtushme dhe e neveritshme. Unë jam aq e lodhur nga brutaliteti i policisë dhe e drejta. Ne jemi shumëëë të lodhur nga kjo. Kur do të përfundojë? Kjo gjë po bëhet shumë. Është vërtet traumatizuese.

28-vjeçarja bëri vërejtjet menjëherë pasi ajo kritikoi Republikanët për injorimin e brutalitetit të policisë. Muajin e kaluar, Cardi gjithashtu mbajti zi për mësimet e historisë “të njëanshme” të mësuara në shkollat e SH.B.A.

Këngëtarja e hitit ‘WAP’ – e cila është vajza e Dominikan dhe Trinidadian – bëri thirrje në Twitter për të edukuar amerikanët për historinë e paraardhësve të saj.

Ajo tha: “Edhe një gjë që dua t’ua bëj të qartë amerikanëve. Kolonizimi nuk ndodhi vetëm në SH.B.A. Në të vërtetë, anija dhe skllevërit e parë të diasporës mbërritën në Republikën Dominikane. Vëllezërit dhe motrat tona Haitian & DR u vunë kundër njëri-tjetrit nga kolonizuesit e tyre Spanjë dhe Francë.

Cardi pastaj sugjeroi që popullata nuk është mjaft e mirëinformuar për ngjarjet e rëndësishme historike. Ajo tha: “Do të doja të mund të flisja më shumë për historinë dhe historinë e njëanshme që po na japin këto shkolla. Përveç këtij “mësimi latin” që po ju jap, ka aq shumë që kam mësuar e se nëse flas për të, ndihem sikur qeveria do të më heqë. Unë thjesht do të flas me veten time për këtë.”

Burimi: Bang Showbiz