Hyundai Motor Group emëron shefin e ri për divizionin e lëvizshmërisë

Hyundai Motor Group tha të premten se ka formuar një divizion të ri të lëvizjes për të lëshuar më shumë modele shërbimi dhe emëroi një të huaj si shefin e tij pas mandatit të tij me gjigandët e teknologjisë globale si Apple Inc dhe Microsoft.

Song Chang-hyeon do të drejtojë sektorin e sapo-krijuar Transport-as-a-Service (TaaS), i cili do të mbikëqyrë biznesin e lëvizjes për Hyundai Motor Co dhe Kia Corp,”- tha kompania mëmë në një deklaratë.

Përveç punës si inxhinier me Apple dhe Microsoft, Song ishte zyrtari kryesor i teknologjisë në portalin mbizotërues të Koresë së Jugut në internet Naver dhe gjithashtu themeloi një proces fillestar të shërbimit të transportit autonom, 42dot, i cili kishte Hyundai Motor dhe Kia si investitorët e saj të hershëm, sipas faqes në internet.

Me ndarjen e re, Hyundai Motor dhe Kia planifikojnë të rrisin aleancat dhe bashkëpunimin me kompanitë e mobilitetit në të gjithë globin, pasi grupi i prodhuesve të automjeteve të Koresë së Jugut u zotua të “thyejë paradigmën e industrisë tradicionale të automobilave” dhe ta kthejë veten nga një prodhues në një ofrues më të gjerë të shërbimit të lëvizjes.

Hyundai Motor Group planifikon të modernizojë shërbimet ekzistuese të lëvizjes, të prezantojë shërbime të reja bazuar në të dhënat e përdoruesve dhe të eksplorojë mundësitë e biznesit,”-tha deklarata.

Burimi: Rueters