CEO i Amazon-punonjësve: kthehuni në zyrë ose gjeni punë tjetër

CEO i Amazon, Andy Jassy, u tha punonjësve që të pranonin planin e kompanisë për kthimin në zyrë ose të konsideronin punësimin diku tjetër, konfirmoi kompania për CNN.

Mesazhi i Jassy pasqyron presionin e vazhdueshëm të Amazon mbi stafin e zyrës amerikane për të respektuar një politikë që kërkon që ata të raportojnë në një zyrë fizike të paktën tre ditë në javë.

Si pjesë e vërejtjeve të tij, të cilat Amazon i ndau me CNN, Jassy tha gjatë ngjarjes këtë muaj se ndërsa punonjësit kanë të drejtë të mos pajtohen me vendimin e kompanisë për sjelljen e punëtorëve në zyrë dhe ta kritikojnë atë, ata nuk kanë të drejtë të shpërfillin politikën. Ai gjithashtu parashikoi se për ata që nuk mund ta pranonin kete vendim, perspektivat e tyre për të mbetur në Amazon dukeshin të zymta.

Më herët, Insajderi raportoi se një regjistrim i seancës nxirrte Jassy duke u thënë punonjësve të pabindur: “Me siguri nuk do të funksionojë për ju”. Insajderi gjithashtu raportoi se punonjësit në takimin e brendshëm i kërkuan Jassy të prodhonte të dhënat e brendshme që justifikonin politikën.

Kompania i tha CNN se Amazon gjatë gjithë kohës kishte theksuar se qasja e saj ndaj punës në distancë do të evoluonte së bashku me kushtet pandemike.

Në fillim të këtij muaji, Amazon u dërgoi disa punonjësve një email që tregonte se kompania e dinte që ata nuk po hynin në zyrë aq shpesh sa kërkohej.

Sinjali i Amazon për punëtorët se po ndjek pjesëmarrjen e tyre vjen pasi më shumë se 1,000 punonjës të korporatës së saj organizuan një largim në maj për të protestuar ndaj politikës së zyrës. Organizatorët e largimit e kanë quajtur qasjen e kompanisë një mandat “të ngurtë, të një madhësie që i përshtatet të gjithëve”.

Përkthyer dhe përshtatur nga CNN për Probizz.al