Di Caprio dhe Bezos miliona dollarë në mbrojtje të Amazonës

Organizata jofitimprurëse e Leonardo DiCaprio dhe Fondi Bezos Earth kanë arritur një marrëveshje për të investuar 200 milionë dollarë për të mbështetur zgjerimin dhe menaxhimin e zonave të mbrojtura dhe indigjene të Brazilit.

Në katër vitet e ardhshme ky donacion do të përdoret për të ndihmuar Brazilin të arrijë zero shpyllëzim në Amazonë dhe për të përshpejtuar tranzicionin e vendit të Amerikës së Jugut drejt një ekonomie të qëndrueshme dhe të gjelbër.  

Ky partneritet i ri do të bëhet në bashkëpunim me qeverinë braziliane.