Dita e Tokës 2022: Tema e këtij viti

Dita e Tokës festohet në 22 Prill të çdo viti. Ajo shënon përvjetorin e lindjes së lëvizjes moderne mjedisore në 1970.

Disa agjenci dhe qeveri organizojnë ngjarje të veçanta për të përhapur ndërgjegjësimin mes masave për ndryshimin e klimës dhe ngrohjen globale. Kjo ditë na frymëzon të veprojmë në drejtim të mbrojtjes së mjedisit dhe të përqendrohemi në nevojën për ruajtje.

Dita e parë e Tokës u festua në 22 Prill në 1970. Ajo u bë një temë diskutimi pasi më shumë se 20 milion amerikanë dolën në rrugë për të protestuar kundër injorancës mjedisore nga qeveria. Që atëherë, ka qenë një ngjarje vjetore dhe njihet si ngjarja më e madhe qytetare në botë.

Tema e Ditës Botërore të Tokës 2022 është “Investoni në planetin tonë” duke u bërë thirrje bizneseve të kalojnë drejt praktikave të qëndrueshme. Kjo lëvizje pritet të ndryshojë klimën e biznesit, klimën politike dhe mënyrën e veprimit për klimën. “Tani është koha për guximin e pandalshëm për të ruajtur dhe mbrojtur shëndetin tonë, familjet tona dhe jetesën tonë”, thotë earthday.org.

Burimi: NDTV