Dy tigra Bengalë të rrallë transferohen nga Argjentina në SH.B.A.

Dy tigra të rrallë të Bengalit nga Argjentina kanë mbërritur  të shtunën në një vend të shenjtë në shtetin e Kolorados në SHBA me shpresën e një “cilësie më të mirë të jetës”, tha Eco-parku i tyre i sfiduar në hapësirë ​​në Buenos Aires.

Rhiano, një 14-vjeçar i lindur në kopshtin zoologjik të vjetër të kryeqytetit Argjentinas – më vonë u shndërrua në Eko-park të sotëm – dhe Cleo, një 12-vjeçar me origjinë nga një kopsht zoologjik kanadez, u drejtuan për në Shenjtëroren e Kafshëve të Egra në Keenesburg , Kolorado, i cili është i njohur për punën e tij në shpëtimin dhe kujdesin për grabitqarët e mëdhenj.

Është një udhëtim i gjatë, midis fluturimit 11 orësh për në Dallas dhe më pas një udhëtimi 9 orë në shenjtëroren në Kolorado“,-tha sekretari mjedisor i Buenos Aires, Eduardo Machiavelli, cituar në një njoftim për shtyp nga Eco-park.

Stafi atje kishte trajnuar tigrat që të mësoheshin me kafazët e transferimit në mënyrë që ata të bënin udhëtimin e gjatë me stresin më të vogël të mundshëm”,-tha Macchiavelli.

Që kur kopshti zoologjik i vjetër i Buenos Aires u mbyll disa vjet më parë dhe u shndërrua në Eko-park të qytetit, më shumë se 890 kafshë janë transferuar në ambiente më moderne ose të gjëra gjetkë.

Çdo transferim,-tha parku,-bëhet me “cilësinë e jetës” së kafshës.”

Ndërsa kopshti zoologjik i vjetër mbulonte vetëm 18 hektarë, shenjtërorja e Kolorados është përhapur në gati 1,800 hektarë. Ajo u zgjodh pjesërisht, thuhet në njoftimin e Buenos Aires, për shkak të përvojës së mirë të gëzuar nga arinjtë kafe të transferuar atje më herët.

Tigrat Bengalë konsiderohen si një specie e rrezikuar nga zhdukja. Jetëgjatësia e tyre mesatare është 20 vjet./ProBizz.al/