Efektet anësore sekrete të pirjes së birrës, thotë shkenca

Ashtu si me çdo ves, ka arsye pro dhe kundër për konsumimin e rregullt të birrës. Megjithëse disa njerëz shijojnë një birrë të ftohtë në një ditë të nxehtë vere (ose në mes të dimrit ose në çdo kohë), ka disa konsiderata që duhen menduar para se të pini dy, tre ose më shumë. Këtu, ekspertë të ushqimit kanë treguar më mirë efektet anësore sekrete të pirjes së birrës.

  • Ju mund të pini antioksidantë shëndetësorë.

Është e vërtetë: ju mund të merrni lëndë ushqyese thelbësore nga një sasi! Sipas nutricionistes dhe kuzhinieres së famshme Serena Poon, CN, CHC, CHN, birra bëhet nga drithërat që përmbajnë polifenole që mund të mbështesin shëndetin. Dhe, krijimi i kokrrave si malt elbi përmbajnë quercetin, epicatechin dhe acid galik.

“Këto përbërje kanë veti antioksiduese të cilat ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave tuaja nga dëmtimi i radikalëve të lirë. Radikalet e lira mund të shkaktojnë stres oksidativ, i cili çon në plakje dhe sëmundje”,-thotë ajo. “Birra në fakt mund të ndihmojë në mbajtjen e trupit tuaj të shëndetshëm nëse konsumohet me masë”.

  • Ju mund të rrisni rrezikun e presionit të lartë të gjakut.

Me të mirën vjen edhe e keqja, dhe nëse vazhdimisht konsumoni sasi më të lartë birre, presioni juaj i gjakut ka më shumë të ngjarë të rritet. Siç shpjegon trajnerja e humbjes së peshës Stephanie Mansour, ndërsa sasitë e moderuara nuk do të ndikojnë shumë tek ju, ju jeni duke e rrezikuar veten nëse [ini tre ose më shumë birra në ditë. “Presioni i lartë i gjakut, nëse nuk monitorohet, mund të çojë në një rrezik në rritje për sëmundje të zemrës ose goditje në tru“,-paralajmëron ajo.

  • Mund të përjetoni një stomak të irrituar.

Nëse jeni dikush që ka një stomak të ndjeshëm ose ka një reagim ndaj glutenit, mund të vini re se birra shkakton gazra stomaku dhe acarim. Kjo sepse është bërë nga elbi ose gruri, të cilët natyrisht, të dy përmbajnë gluten.

“Gluteni është një proteinë inflamatore që dëmton vilën që mbron rreshtimin e zorrëve”,-thotë nutricionisti funksional Risa Groux, CN. “Ekziston vetëm një shtresë e qelizave të lëkurës në rreshtimin e zorrëve, ndërsa ne kemi shtatë shtresa në lëkurën tonë të jashtme, gjë që e bën atë shumë të brishtë. Sapo të shkatërrohet vila, ne priremi të hapim vrima dhe të krijojmë çarje, të quajtura nyje të ngushta në rreshtim, që shkakton zorrë që rrjedh”.

Për të shmangur inflamacionin, duhet të hani një dietë të ekuilibruar për të ruajtur integritetin e rreshtimit të zorrëve. Birra? Epo, kjo nuk bën shumë për të na mbrojtur dhe shpesh ka ndikimin e kundërt.

  • Ju mund të shtoni peshë.

Herën tjetër kur të merrni një birrë, hidhni një vështrim në etiketën e pasme dhe përgatituni të habiteni. Është më e lartë në kalori sesa e mendoni, me Poon që vlerëson se një kanaçe birrë 12-ons përmban rreth 150 deri 200 kalori. Mund të mos duket shumë, siç shprehet Poon, nëse jeni duke konsumuar një dietë me 2.000 kalori, atëherë njëra nga këto birra është rreth 10% e marrjes totale të kalorive ditore.

“Nëse jeni duke pirë birrë, qëndroni në një, për të shmangur konsumimin e tepërt të kalorive bosh”,-vazhdon ajo. “Shumë birrari kanë filluar të lëshojnë birra me më pak kalori, të cilat janë një mundësi e mirë nëse synoni të kufizoni marrjen e kalorive.”

  • Mund të konsumoni shumë karbohidrate – dhe pak fibra.

Një arsye tjetër që është më mirë të shmangni birrën është për ngarkesën e karbohidrateve që përmban pothuajse çdo birrë, thotë Groux. Një birrë mesatare mund të ketë diku nga 6 gram deri në 35 gram karbohidrate për racion.

“Ata karbohidrate kërkojnë që pankreasi të prodhojë insulinë dhe ta shndërrojë atë në glukozë. Glukoza më pas shoqërohet në receptorë të glukozës në secilën qelizë për t’u përdorur për energji,”-vazhdon ajo. “Çdo glukozë e tepërt ruhet si yndyrë, prej nga rrjedh edhe termi bark birre.”

Për më tepër, Groux shpjegon se shumica e birrave përmbajnë shumë pak fibra, e cila parandalon një rritje të niveleve të sheqerit në gjak. Përmbajtja e fibrave zakonisht varion nga zero deri në 2 gram për racion.

“Mungesa e fibrave dhe konsumi i lartë i karbohidrateve mund të kontribuojë në probleme të rregullimit të sheqerit në gjak si diabeti dhe rezistenca ndaj insulinës së bashku me sëmundjet kardiovaskulare, hipertensionin dhe shtimin e peshës”,-thotë ajo. “Edhe nëse birra juaj është pa gluten, ju ende jeni duke konsumuar një ngarkesë të madhe të karbohidrateve me nivele të ulëta të fibrave.”

  • Ju mund të jeni duke shkaktuar probleme serioze shëndetësore.

Pirja e më shumë se një pije në ditë për gratë dhe dy pije në ditë për burrat konsiderohet të jetë konsum i moderuar i alkoolit, sipas Udhëzimeve Dietare për Amerikanët. Sidoqoftë, pirja e më shumë se kjo sasi e rekomanduar mund të jetë problematike. “Konsumi i tepërt i alkoolit, përfshirë atë të birrës, mund të çojë në probleme serioze për zemrën, sjell përkeqësim të shëndetit të trurit, sëmundje të mëlçisë dhe lloje të caktuara të kancerit,”-thotë ajo.

Nëse nuk mund të pini vetëm një, merrni parasysh të dilni pa alkool. Shumë marka po krijojnë mundësi të shijshme joalkoolike që ju lejojnë të shijoni pirjen e birrës në mjediset shoqërore pa efektet e dëmshme shëndetësore, sugjeron Poon.

Burimi: Eat this not that!

Të Fundit

spot_img
Veza Rea'sspot_img