Elon Musk po ndërton një qytet në Teksas ku punonjësit e tij të punojnë dhe të jetojnë

Elon Musk thuhet se është duke ndërtuar qytetin e tij në Teksas.

Miliarderi i Space X, 51 vjeç, po synon të krijojë një “utopi të Teksasit” për punonjësit e tij, duke përfshirë ata që punojnë për Tesla dhe kompaninë e tij të shërbimeve të ndërtimit të tunelit të quajtur The Boring Co., sipas një raporti në Wall Street Journal.

Gazeta citon dokumente tokash dhe të dhëna të tjera, si dhe njerëz që janë të njohur me projektin, duke thënë se punonjësit e Boring kanë filluar tashmë të eksplorojnë duke përfshirë qytetin e Bastrop County, i cili do të quhej “Snailbrook” – një shenjë për Boring Co. Misioni i ‘s për të ndërtuar makineri që “lëvizin më shpejt se një kërmill”.

Sipas KVUE-TV të Austin, tashmë ka shtëpi modulare në sipërfaqen e tokës e cila është rreth 35 milje nga Austin dhe ngjitur me objektet në ndërtim Tesla dhe Boring.

Drejtuesit e qarkut i thanë WSJ se Musk dhe të tjerët të ngarkuar me udhëheqjen e projektit po kërkojnë të lëvizin shpejt. Gazeta raportoi se Musk u konsultua me Grimes – ish të dashurën e tij – si dhe Kanye West për projektin.

Aktet e marra nga media tregojnë se Musk tashmë ka blerë të paktën 3,500 hektarë në zonën e Austin, por zyrtarët e njohur me situatën thanë se Musk mund të zotërojë afërsisht dyfishin e këtij numri në fakt.

Qarku Bastrop ka miratuar tashmë një numër rrugësh në zonë dhe një shkollë Montessori është planifikuar për projektin, raportoi KVUE.

Ndërkohë, banorët e zonës janë të shqetësuar për çështje të mundshme mjedisore, teksa projekti ka nisur.

Një takim më 21 mars është planifikuar për të diskutuar një ankesë të paraqitur në Komisionin e Teksasit për Cilësinë e Mjedisit, i cili mori një kërkesë për leje nga Boring për të hedhur ujërat e zeza të trajtuara në lumin Kolorado aty pranë, raportoi KVUE.

Burimi: People