Elon Musk pyet Twitter nëse ai duhet të shesë 10% të aksioneve të tij të Tesla

Një tjetër tweet i çuditshëm apo një pyetje e vërtetë? Elon Musk anketoi të shtunën me më shumë se 62 milionë ndjekësit e tij në Twitter nëse ai duhet të shesë 10% të aksioneve të tij të Tesla, duke këmbëngulur se do të bënte siç thonë votuesit.

Kërkesa e tij pason një propozim nga demokratët e Kongresit për të taksuar më rëndë mbi të pasurit duke synuar aksionet, të cilat zakonisht tatohen vetëm kur shiten.

Shumë është bërë kohët e fundit nga fitimet e parealizuara që janë një mjet për shmangien e taksave, kështu që unë propozoj të shes 10% të aksioneve të mia Tesla,” shkroi Musk, duke pyetur ndjekësit nëse ata pajtohen “po” ose “jo”.

“Unë do t’i përmbahem rezultateve të këtij sondazhi, sido që të shkojë,” tha multimiliarderi.

Rreth orës 00:00 të hënën, gati 58% kishin votuar në favor të shitjes.

Musk zotëronte rreth 17% të aksioneve të Tesla-s që nga 30 qershori, aktualisht me vlerë 208.37 miliardë dollarë. Sipërmarrësit iu dha gjithashtu një paketë e madhe opsionesh aksionesh dhe aksione të konvertueshme si kompensim.

Duke marrë parasysh aksionet në kompanitë e tij të tjera si firma neuroteknologjikAFPe Neuralink dhe veçanërisht SpaceX, Musk është teorikisht njeriu më i pasur në botë, me një pasuri të vlerësuar prej rreth 338 miliardë dollarë.

“Për dijeninë tuaj, unë nuk marr rrogë në para ose bonus nga askund”, shkroi Musk në Twitter. “Unë kam vetëm aksione, kështu që e vetmja mënyrë që unë të paguaj taksat personalisht është të shes aksione.”

Burimi: AFP