Elon Musk zgjedh një grua si CEO-n e re të Twitter

Miliarderi Elon Musk tha të enjten se CEO i ri i Twitter – një grua pa emër – do të marrë detyrën pas rreth gjashtë javësh. Musk, i cili bleu Twitter vjeshtën e kaluar, ka këmbëngulur prej kohësh se ai nuk është CEO i përhershëm i kompanisë. Shefi i Tesla-s shkroi në Twitter se ai do të kalojë si kryetar ekzekutiv i platformës së mediave sociale dhe shefi i teknologjisë.

Në mesin e nëntorit, vetëm disa javë pasi bleu Twitter për 40.24 miliardë euro, ai i tha një gjykate në Delaware se nuk donte të ishte CEO i asnjë kompanie. “Pres të reduktoj kohën time në Twitter dhe të gjej dikë tjetër për të drejtuar Twitter me kalimin e kohës”, tha Musk ndërsa dëshmonte.

Më shumë se një muaj më vonë, ai shkroi në Twitter në dhjetor: “Unë do të jap dorëheqjen si CEO sapo të gjej dikë mjaftueshëm budalla për të marrë vendin e punës“. Premtimi erdhi pasi miliona përdorues të Twitter-it i kërkuan atij të jepte dorëheqjen në një sondazh në Twitter që vetë miliarderi krijoi dhe i premtoi se do t’i përmbahej.

Në shkurt, ai tha në një konferencë se ai parashikonte gjetjen e një CEO për Twitter me qendër në San Francisko “ndoshta nga fundi i këtij viti”. Biznesi i reklamave të Twitter-it ka marrë një goditje nën sundimin e merkurit të Musk, megjithatë, ai tha muajin e kaluar se kompania tani “përafërsisht” po binte.

Aksionet e Tesla u rritën rreth 2 % të enjten pasi Musk bëri njoftimin. Aksionarët e kompanisë së makinave elektrike kanë qenë të shqetësuar se sa nga vëmendja e tij po shpenzohet në Twitter.

Nëntorin e kaluar, ai u mor në pyetje në gjykatë se si e ndan kohën e tij mes Tesla-s dhe kompanive të tjera të tij, duke përfshirë SpaceX dhe Twitter. Musk duhej të dëshmonte në gjyqin në Gjykatën e Kancelarisë së Delaware mbi sfidën e një aksionari ndaj planit të tij të kompensimit potencialisht 50.32 miliardë euro si CEO i kompanisë së makinave elektrike.

Mandati i Musk në krye të Twitter-it ka qenë kaotik, dhe ai ka bërë premtime dhe deklarata të ndryshme që ai është tërhequr ose nuk i ka ndjekur kurrë. Ai filloi ditën e tij të parë duke shkarkuar drejtuesit kryesorë të kompanisë, i ndjekur nga afërsisht 80 % e stafit. Ai ka përmirësuar sistemin e verifikimit të platformës dhe ka zvogëluar moderimin e përmbajtjes dhe masat mbrojtëse kundër përhapjes së dezinformatave.

Burimi: https://scantv.al/kush-eshte-gruaja-qe-elon-musk-ka-zgjedhur-si-ceo-n-e-re-te-twitter/