Emiratet e Bashkuara Arabe kërkojnë të mbajnë konferencën e KB për ndryshimin e klimës në vitin 2023

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë kërkuar të mbajnë konferencën ndërkombëtare COP 28 mbi ndryshimin e klimës në 2023, tha të dielën Ministri i Jashtëm Sheik Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Konferenca vjetore e Palëve (COP) është organi vendimmarrës përgjegjës për monitorimin dhe rishikimin e zbatimit të Konventës Kuadër të Kombeve të Bashkuara për Ndryshimin e Klimës.

Emiratet e Bashkuara Arabe eksportojnë naftë dhe drejtojnë selinë e Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë së Rinovueshme (IRENA).

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë demonstruar një rekord të provuar në veprimet progresive të klimës dhe bashkëpunimin shumëpalësh që e bën atë një thirrës ideal për COP 28“,-u citua Shejh Abdullah nga agjencia shtetërore e lajmeve WAM.

Emiratet e Bashkuara Arabe kanë investuar rreth 17 miliard dollarë në projekte komerciale të energjisë së rinovueshme në gjashtë kontinente dhe kanë siguruar mbi 1 miliard dollarë grante dhe hua të buta për termocentralet e energjisë së rinovueshme.”– ka shtuar ai.

Qeveria Britanike do të presë samitin e ardhshëm, COP 26, në Glasgow në nëntor.

Burimi: Reuters