Familja mbretërore ka vërtet shumë frikë për marrëveshjen e katër librave të Princit Harry

Sipas raporteve, familja Mbretërore po përjeton vërtet shumë frikë mbi marrëveshjen 18 milion £ (21 milion €) të katër librave të Princit Harry, duke besuar se mund të dëmtojë seriozisht reputacionin e tyre dhe sundimin e Princit Charles si Mbret.

Shqetësimi është përkeqësuar pas thashethemeve se një nga librat e Harry nuk do të botohet deri pas vdekjes së Mbretëreshës, për të cilin familja mbretërore është e shqetësuar se mund të dëmtojë ‘tranzicionin’ e Charles në Mbret, një proces që po ndodh ngadalë për disa vjet për të përgatitur publikun.

Në përgjigje të thashethemeve se Harry po pret derisa gjyshja e tij të ketë vdekur para se të nxjerrë një nga librat, avokatët e Harry i kanë përshkruar pretendimet si ‘false dhe shpifëse’.

I pari nga katër librat e Harry-t është një memoar i vendosur për të dalë në 2022 me librin pa emër që mbulon jetën e Princit në sytë e publikut nga fëmijëria deri në ditët e sotme, duke përshkruar kohën e tij në ushtri për në udhëtimin e tij përmes atësisë.

Libri i cili do të shënojë 25 vjetorin e vdekjes së nënës së tij, Princeshës Diana, është përshkruar si një përshkrim përfundimtar i përvojave, aventurave, humbjeve dhe mësimeve të jetës që e kanë ndihmuar në formësimin e tij.

Një shqetësim tjetër serioz i familjes mbretërore është se libri i Harry-t, i cili del në të njëjtin vit të Përvjetorit të Platinumit të Mbretëreshës, është që botimi i librit mund të lërë në hije festimet e gjyshes së tij për të shënuar 70 vitet e saj si Monark.

Një burim ka thënë se kishte edhe ‘zemërim dhe zhgënjim’ midis familjes mbretërore që besojnë se libri i Harry mund të rëndojë Mbretëreshën dhe të shkaktojë ankthin e saj vetëm disa muaj pas vdekjes së burrit të saj, Princit Philip.

Për më tepër, ndihmësit e pallatit janë të pasigurt nëse familja e Harry-t do të marrë një draft të avancuar të kujtimeve të tij, që po shkruhet nga shkrimtari i famshëm fitues i çmimeve JR Moehringer, përpara se të dalë në qarkullim.

Burimi tha gjithashtu se zyrtarët e lartë të pallatit kanë vendosur të mos i përgjigjen njoftimit të marrëveshjes së librit të Harry-t për të shmangur ‘ndezjen e flakëve’.

Njoftimi i marrëveshjes me katër libra, i cili thuhet se do të përfshijë një libër Wellness nga gruaja e Harry-it, Meghan Markle, erdhi ndërsa Mbretëresha filloi pushimet e saj vjetore të verës në Balmoral, për herë të parë pa burrin e saj të ndjerë.

Burimi: Evoke.ie