Gucci prezanton atlete vegane

Gucci ka lansuar një seri atletesh vegane të bëra nga materiale jo të marra nga kafshë.

Gjigandi luksoz të Enjten debutoi me opsionet e reja të atleteve të tij Rhyton dhe New Ace, të punuara kryesisht nga Demetra. Krijuar me të njëjtat procese të përdorura për rrezitje, materiali i ri ofron qëndrueshmëri të butë dhe të performancës me një fund të zhdërvjellët, ashtu si lëkura. Materiali eko-miqësor kombinon lëndë të parë jo nga kafshët, kryesisht nga burime të qëndrueshme, të rinovueshme dhe të bazuara në bio, tha Gucci.

Ndërsa lëkura mbetet një pëlhurë dominuese në aksesorët dhe modelet e këpucëve të Gucci, ajo po bashkohet me gjigantë të tjerë luksozë, si Hermes – i cili në fillim të këtij viti nisi një çantë të bërë nga kërpudha – duke testuar produkte të reja të bëra nga materiale alternative. Nëse është i suksesshëm, më shumë artikuj mund të mblidhen me më pak mbështetje në burimet natyrore.

Inovacioni i pëlhurave dhe burimet alternative mbeten një nga thirrjet më urgjente dhe të rëndësishme të veprimit të industrisë së modës përballë ndryshimit të klimës. Përtej marketingut dhe kapitalizimit të trendit të qëndrueshmërisë, investimi i vërtetë në burimet alternative do t’i largojë bizneset nga metodat e modës së shpejtë, ku zgjedhja e pëlhurave më të lira dhe çmimi më i ulët i qepjes për veshje është ende normë.

Alternativat luksoze të lëkurës kryesisht kanë qëndruar në fazën prototip, pasi produktet po testohen dhe futen në treg në grupe të vogla. Risi e vërtetë do të vijë kur shkallëzimi të jetë i mundur dhe mbështetja te burimet natyrore nuk do të jetë më e nevojshme.

Burimi: Fashion United