H&M lançon koleksionin e rrobave të banjës nga poliesteri i ricikluar

H&M po lançon një koleksion të rrobave të banjës të bëra nga 85 për qind poliestër e ricikluar. Kompania tha në një deklaratë se është gama e tyre më e qëndrueshme e rrobave të banjës deri më tani.

Lëshimi në internet dhe në dyqane do të bëhet nga fillimi i qershorit. Copat e përdorura për koleksionin janë bërë nga një përzierja e para-konsumit të poliestrës së ricikluar nga mbetjet tekstile dhe pas-konsumit të mbetjeve nga shishet e ricikluara.

Maria Östblom, shefja e dizajnit e H&M, komentoi: “Unë jam veçanërisht krenare për copat në këtë koleksion të rrobave të banjës, koleksionin tonë më të qëndrueshëm të rrobave të banjës deri më tani, dhe të gjitha modelet janë bërë nga të paktën 85 përqind poliester i ricikluar. Është kënaqësia jonë të ofrojmë madhësi gjithëpërfshirëse me këtë koleksion të rrobave të banjës”.

H&M nuk konfirmoi detajet e origjinës së fabrikës ku janë bërë artikujt dhe as ndonjë detaj të kushteve të vendit të punës.

Burimi: Fashion United