Instagram po teston abonimet me pagesë me një grup të vogël krijuesish

Përdoruesit e Instagramit në SHBA së shpejti do të jenë në gjendje të abonohen te një numër i vogël krijuesish dhe ndikuesish për të pasur akses në përmbajtje dhe veçori ekskluzive. Në një postim në blog, kompania thotë se do të nisë një test të abonimeve sot, dhe më shumë krijues do të shtohen në javët e ardhshme.

Ndjekësit do të paguajnë një tarifë mujore për të pasur akses në përmbajtjet “vetëm për abonentët” nga krijuesit që ata ndjekin, si p.sh. Lives dhe Stories ekskluzive. Abonentët do të marrin gjithashtu një distinktiv ngjyrë vjollce me emrin e përdoruesit që sinjalizon statusin e tyre te krijuesi. Nivelet e çmimeve do të variojnë nga 0,99 dollarë në 99,99 dollarë në muaj dhe krijuesit mund të zgjedhin çmimin për abonimet e tyre. Bashkëdrejtuesi i produktit Ashley Yuki i tha TechCrunch se Instagram nuk do të shkurtojë të ardhurat nga abonimet e krijuesve “deri në vitin 2023”.

Dhjetë krijues janë pjesë e testit të hershëm, duke përfshirë basketbollisten Sedona Prince, gjimnasten Jordan Chiles dhe astrologen Aliza Kelly.

Jam i ngazëllyer që do të vazhdoj të ndërtoj mjete për krijuesit për të siguruar jetesën duke bërë punë krijuese dhe për t’i vënë këto mjete në duart e më shumë krijuesve së shpejti,” shkroi Mark Zuckerberg, CEO i Meta, i cili zotëron Instagramin, në një postim në Facebook. Facebook gjithashtu ka versionin e vet të një programi abonimi për krijuesit.

Lexo: Sa ndjekës në Instagram ju nevojiten për të filluar të paguheni

Në një video të sotme, kreu i Instagramit, Adam Mosseri thotë se abonimet janë “një nga mënyrat më të mira” që ndikuesit dhe krijuesit të kenë të ardhura të parashikueshme. Disa krijues tashmë kanë fituar para nga veçoritë e Instagramit si Close Friends duke u ngarkuar fansave një tarifë jashtë platformës për qasje në Stories. Instagram dhe Facebook nuk janë kompanitë e vetme që nxjerrin modele abonimi, duke konkurruar me platforma si TikTok; në vitin 2021, Twitter prezantoi “Super Follows” dhe disa krijues ofrojnë përmbajtje shtesë për të abonuariy jashtë platformës në Patreon ose Substack.

Burimi: The Verge