Ja pse duhet konsumuar me patjetër pjepri në verë

Një frut që nuk duhet të mungojë këtë verë është pjepri. I pasur me vitamina ndikon drejtpërdrejt në shëndetin tuaj. Disa nga vlerat e tij ushqyese:

Forcon sistemin imunitar

Pjepri është i pasur me beta-karoten, fitokimikate dhe vitamin C. Të gjithë këta përbërës stimulojnë prodhimin e qelizave të bardha që kanë efekt mbrojtës për sistemin imunitar.

Lufton kancerin

Pjepri është i pasur me antioksidantë dhe përbërës me veti antibakteriale dhe antiflamatore .

Lufton artritin

Pjepri mund të ndihmojë në parandalimin e stresit në nyje dhe kocka .

Lufton diabetin

 Disa studime kanë treguar se konsumi i pjeprit përmirëson metabolizmin e insulinës .

Lufton stresin   

Kaliumi është një nga substancat ushqyese thelbësore që gjendet tek pjepri. Rrit qarkullimin e gjakut dhe oksigjenit në tru.