Ja sa shumë do të mund të fitonit në punën tuaj nëse shpërnguleni jashtë vendit

Ëndërroni të lini punën tuaj aktuale për një të re me shkëlqim jashtë vendit? Sigurisht që nuk jeni të vetmit.

Pandemia e COVID-19 ka shtyrë shumë njerëz të rimendojnë marrëdhënien e tyre me punën – duke përfshirë saktësisht se ku do të donin ta kryenin atë.

Ndërsa dalim nga bllokimet dhe kufizimet e rrepta të lidhura me pandeminë, shumë punëtorë në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara po mendojnë ende të lënë punët që nuk plotësojnë nevojat e tyre ose nuk ofrojnë një ekuilibër të mirë punë-jetë.

Dhe nëse jeni diçka si 1 në 5 të anketuar të anketuar së fundmi nga PWC, të cilët thonë se ka të ngjarë të ndryshojnë punëdhënës në 12 muajt e ardhshëm, një kalkulator i ri i pagave mund të jetë i dobishëm.

Mjeti, i krijuar nga kompania e sigurimeve William Russell, tregon se si pagat mesatare për punë të ndryshme ndryshojnë në të 38 vendet në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD).

Firma përdori të dhënat nga Glassdoor për të gjetur pagën mesatare në çdo vend të OECD-së për 36 role të ndryshme pune dhe më pas i konvertoi këto paga në dollarë amerikanë dhe paund britanik. Tarifat për orë u konvertuan në një pagë vjetore bazuar në një javë pune 37,5 orëshe.

Sa do të fitonit si nomad digjital?

Duke përdorur këtë kalkulator, një zhvillues web-i që dëshiron të bazohet në Evropë mund të shohë se do të paguhen më shumë në Zvicër (88,496 dollarë) ose Danimarkë (70,763 dollarë), krahasuar me Francën (43,757 dollarë) ose Holandën (40,531 dollarë) dhe në kontrast i fortë me Greqinë (13,492 dollarë) ose Portugalinë (15,557 dollarë).

Llogaritësi rendit pagat për një gamë të gjerë profesionesh, duke përfshirë infermierët, mjekët, banakierët, dizajnerët grafikë dhe kontabilistët (megjithëse të dhënat nuk ishin të disponueshme për çdo punë në çdo vend).

Sigurisht, pagat mund të ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme midis vendeve, por gjithashtu ndryshon edhe kostoja e jetesës.

Zvicra dhe Danimarka mund t’i paguajnë pagat në krye të shkallës, por të dy vendet janë gjithashtu ndër 10 vendet më të shtrenjta për të jetuar, bazuar në indeksin e kostos së jetesës të OECD.

Së bashku me kalkulatorin është një listë e vendeve më të shtrenjta dhe më pak të shtrenjta, bazuar në këtë indeks.

Zvicra, Islanda, Norvegjia, Izraeli dhe Australia janë 5 vendet kryesore me koston më të lartë të jetesës. Ndërkohë Turqia, Kolumbia, Meksika, Polonia dhe Hungaria renditen si më të përballueshmet.

Ja një vështrim i pagave tipike për disa nga këto punë, në vende të caktuara të OECD:

Dizajner UX/UI

Sipas kalkulatorit të pagave, Shtetet e Bashkuara (105,000 dollarë) kanë ndër pagat mesatare më të larta për një projektues UX/UI, e ndjekur nga Zvicra (88,496 dollarë), ndërsa nivelet më të ulëta të pagave janë në Turqi (6,217 dollarë) dhe Kolumbi (12,311 dollarë). Ja çfarë do të merrnit në disa vende evropiane:

Top 5 (në USD)

Zvicra – 88,496 dollarë

MB – 64,478 dollarë

Gjermani – 58,782 dollarë

Irlanda – 52,076 dollarë

Luksemburgu – 51,648 dollarë

Poshtë 5

Polonia – 20,613 dollarë

Hungaria – 18,404 dollarë

Portugali – 17,769 dollarë

Greqia – 16,731 dollarë

Sllovakia – 16,461 dollarë

Doktor

Mjekët në Shtetet e Bashkuara (151,000 dollarë), Kanada (112,290 dollarë) dhe Norvegji (110,668 dollarë) kanë pagat mesatare më të larta në OECD, ndërsa ata në Turqi (7,994 dollarë), Meksikë (10,243 dollarë) dhe Republikën Çeke (14,853 dollarë) janë ndër më të ulëtat.

Top 5 (në USD)

Norvegjia – 110,668 dollarë

Zvicra – 101,447 dollarë

Itali – 93,152 dollarë

Holandë – 70,484 dollarë

Irlanda – 69,842 dollarë

Poshtë 5

Greqia – 35,347 dollarë

Spanja – 35,053 dollarë

Sllovakia – 23,126 dollarë

Portugali – 21,615 dollarë

Republika Çeke – 14,853 dollarë

Canva
Trendi i nomadimit digjital është ende i fortë. Një kalkulator i ri i pagave mund t’ju tregojë se çfarë mund të fitoni në punën tuaj jashtë vendit. Canva

Graphic designer

Pagat mesatare më të larta për dizajnerët grafikë gjenden në Zvicër (85,258 dollarë), Lituani (58,467 dollarë amerikanë) dhe Norvegji (57,990 dollarë), ndërsa Turqia (4,441 dollarë), Kolumbia (6,155 dollarë) dhe Meksikë (6,829 dollarë) ishin ndër më të ulëtat.

Top 5 (në USD)

Zvicra – 85,258 dollarë

Lituani – 58,467 dollarë

Norvegjia – 57,990 dollarë

Danimarka – 56,248 dollarë

Itali – 48,527 dollarë

Poshtë 5

Sllovenia – 15,759 dollarë

Portugali – 12,049 dollarë

Polonia – 11,779 dollarë

Greqia – 11,725 dollarë

Hungaria – 11,314 dollarë

Kontabilist

Për kontabilistët, pagat mesatare më të larta janë në Zvicër (118,714 dollarë), Islandë (83,219 dollarë) dhe Austri (72,060 dollarë). Ndërkohë Turqia (7,994 dollarë), Meksika (12,520 dollarë) dhe Greqia (14,126 dollarë) janë ndër më të ulëtat.

Top 5 (në USD)

Zvicra – 118,714 dollarë

Islanda – 83,219 dollarë

Austri – 72,060 dollarë

Holandë – 69,570 dollarë

Danimarka – 68,949 dollarë

Poshtë 5

Sllovakia – 19,038 dollarë

Portugali – 18,700 dollarë

Hungaria – 18,073 dollarë

Polonia – 17,668 dollarë

Greqia – 14,126 dollarë

Për më shumë punë dhe krahasime, shikoni kalkulatorin e pagave për të parë se çfarë do të fitonit si nomad digjital në vende të tjera.

Burimi: Euronews